Denon Home Sound Bar 550: az új 3D térhangzású hangprojektor

A Denon Home Sound Bar 550 kompakt hangprojektor Dolby Atmos és DTS:X térhangzást ígér és szinkronban működik más Denon Home hangsugárzókkal és beépített HEOS termékekkel.


A Denon Home vezeték-nélküli hangsugárzók sorát egészíti ki a Home Sound Bar 550, mely Dolby Atmos és DTS: X hangformátumokkal virtuális 3D térhangzást nyújt hat beépített hangszórójával – melyek között külön a magassági hangösszetevőket előállítók ugyanis nincsenek. Az új hangprojektor akár Hi-Res Audio zenefájlokat is megszólaltat hálózati kapcsolaton vagy USB bemenetén át illetve a beépített HEOS révén elért streaming zeneszolgáltatásokról akár egy vezeték-nélküli többszobás hangrendszer részeként is.

A Home Sound Bar 550 egy kompakt csomagban ígér kiváló hangminőséget „fejlett akusztikai hardverrel, szakszerűen hangolt digitális jelfeldolgozással és prémium meghajtókkal”. Opcióként a hátsó surround csatornák megszólaltatásához Denon Home 150, 250 vagy 350 vezeték-nélküli hangsugárzókat, a kisfrekvenciás effekthangok hatásosabb előállításához pedig a DSW-1H vezeték-nélküli mélynyomót használva még valóságosabb moziélmény érhető el a komplett 5.1-es hangrendszerrel.

A termékcsalád többi tagjához hasonlóan a Home Sound Bar 550 is érzékeli a felhasználó közelségét és bekapcsolja a hangprojektor kezelőpaneljének megvilágítását, hogy lehetővé tegye a hangerő, a lejátszás/szünet, az Alexa némítása és a dal átugrása vagy újraindítása érintéssel való kezelését. Ha nem ilyen közelről kívánja valaki kezelni vagy beállítani a hangprojektort, akkor megteheti azt a mellékelt távirányítóval és a HEOS applikációval, melyek további opcióként három „Quick Select” (gyorsválasztó) gombbal preferált hallgatási módokkal társított források vagy internetes rádióállomások elmentését és előhívását teszik lehetővé.

A Home Sound Bar 550 rendelkezik HDMI bemenettel és HDMI eARC kompatibilis kimenettel, melyeken keresztül támogatott a 4K Ultra HD és a nagy dinamikatartományú HDR10 és Dolby Vision videók továbbítása is.

A hangprojektor támogatja az Airplay 2 protokollt, hogy zenei bitfolyamot fogadhasson Apple eszközökről, a népszerű okosotthon rendszerekkel való integráció érdekében pedig elsőként a Control4, a Crestron, az URC, az Elan és még sok más szoftver-illesztőprogramot is tartalmaz.

A beépített HEOS funkcionalitással egy vezeték-nélküli többszobás hangrendszer része lehet a három Denon Home hangsugárzó mellett az új Home Sound Bar 550 is, mely a HEOS applikációval hozzáférést biztosít az olyan streaming zeneszolgáltatásokhoz, mint a Spotify, az Apple Music, az Amazon Music HD, a TIDAL és mások, valamint a telefonokon vagy a hálózaton tárolt nagy felbontású zenefájlokhoz Wi-Fi kapcsolaton át. A már említett AirPlay 2 mellet Bluetooth kapcsolaton át is küldhető zene a hangprojektorra.

A Denon Home Sound Bar 550 és a Denon Home vezeték-nélküli hangsugárzók beépített mikrofonjai egy 2021 tavaszán esedékes firmware-frissítéssel válnak használhatóvá és ekkor kerül aktiválásra az Alexa okos asszisztens funkció is. Ha a felhasználó ezt engedélyezi, akkor a Home Sound Bar 550 Alexa kontrollerként fog működni, vagyis hangutasításokkal lehet majd vezérelni a házimozit, a hangprojektor hangerejét, kiválasztani a bemenetet, beállítani a mély és magas hangokat. A felhasználó kifejezett engedélye nélkül a mikrofon nem működik.

A Denon Home Sound Bar 550 februártól kapható 249.990 Ft ajánlott fogyasztói áron.

Denon Home Sound Bar 550 főbb jellemzői:
  • Hangrendszer: 2x 19 mm-es nagyfrekvenciás sugárzó, 4x 55 mm-es szélessávú hangszóró, 3x 50×90 mm-es passzívsugárzó.
  • Dolby Atmos és DTS:X 3D Audio.
  • Zenei streaming beépített HEOS audioplatformmal: HEOS applikációból választható Spotify Free és Premium, Amazon Music HD, TuneIn Internet Radio, TIDAL, Deezer és további zenei szolgáltatások.
  • Hi-Res Audio lejátszás hálózaton vagy USB porton át: 192kbps WMA, 320kbps AAC és MP3, 192kHz/24-bites FLAC, WAV, ALAC és DSD 2,8/5,6MHz.
  • WiFi (802.11/n/ac kétsávos), Bluetooth Version 3.0 kapcsolat.
  • Apple AirPlay 2 minősítés.
  • Opcionálisan vezeték-nélküli Denon Home 150, 250, 350 (vagy bármely HEOS hangsugárzó) surround hangsugárzó és DSW-1H mélynyomó.
  • Egyszerű beüzemelés és használat a mellékelt vagy a TV távirányítójával, a HEOS App-al vagy a hangprojektor közelséget érzékelő vezérlőpaneljével.
  • Csatlakozók: 4K, HDR10, Dolby Vision kompatibilis HDMI be/kimenet (eARC-vel), digitális optikai audiobemenet (Toslink), analóg segédbemenet (3,5 mm Jack), USB-A port, LAN (RJ45).
  • Méret és súly: 65 x 7,5 x 12 cm; 3,5 Kg.

Denon Home Sound Bar 550 adatlap.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .