Denon Home Sound Bar 550: az új 3D térhangzású hangprojektor (Frissítve)

Itt a fontos firmware-frissítés a Denon Home Sound Bar 550-hez és a vele együttműködő, akár 5.1-es hangrendszert alkotó más Denon Home hangsugárzókhoz.


Frissítés:

A fontosabb országokban már elérhető az U26 firmware, mely a telepítést követően aktiválja a Denon Home 150, 250, 350 és Denon Home Sound Bar 550 készülékek beépített Alexa funkcióját, így azoknál a hangutasítások teljesítéséhez többé már nincs szükség külön Alexa kompatibilis eszközre.

Az Denon Home termékeken az Alexa aktiválásához a tulajdonosaiknak először a HEOS alkalmazásban be kell kapcsolniuk a beépített mikrofonokat a hangsugárzókban, és hozzá kell kapcsolniuk azokat Alexa fiókjukhoz. Az aktivált mikrofont a korábban nem működő előlapi fénycsík jelzi. A teljes adatvédelem érdekében a Denon Home hangsugárzók mikrofonjai kikapcsolva és tápellátás nélkül maradnak, ha a felhasználók nem engedélyezik az Alexát.

Két új kapacitív érintőgomb is aktiválódik a Denon Home hangsugárzók tetőlapján. Az egyik gomb némítja a mikrofont, a másikkal Alexa aktív hallgatásra állítható, ami az „Alexa” ébresztőszó használata nélkül teszi lehetővé, a hangutasításokat kiadását a tulajoknak. Amikor a mikrofon némítva van, az előlapi fénycsík rövid ideig pirosan világít, jelezve, hogy a mikrofon ki van kapcsolva, míg az érintőgomb piros marad, amíg a mikrofon némítása fel nem oldódik.

Bekapcsolás után Alexa utasítható zenelejátszására, a hírek közlésére, az időjárás-előrejelzés ellenőrzésére, az okos otthoni eszközök vezérlésére és még sok másra.

Az új frissítés aktiválja a Denon Home Sound Bar 550 hangprojektor vezeték-nélküli 5.1 támogatását, amivel egy pár Denon Home 150, 250, 350 hangsugárzót hátsó surround csatornaként csatlakoztatva surround rendszer hozható létre. A Home Sound Bar 550-hez a vezeték-nélküli hangsugárzók gyorsan és egyszerűen adhatóak hozzá a továbbfejlesztett HEOS alkalmazásban. A Denon DSW-1H subwoofer is ugyanígy párosítható a teljes 5.1-es hangrendszer teljessé tételéhez, és a mélyfrekvenciák automatikusan leszűrésre kerülnek a mélynyomóhoz.

A Home Sound Bar 550 basszusátvitelét is javítja az új frissítés, és a Denon mérnökei visszamenőlegesen is javítottak a teljesítményen, hogy a basszus pontosabb, gyorsabb és jobban szabályozható legyen mind a zene, mind a filmek esetében.

A HEOS alkalmazás navigációt és a zenerendszer vezérlését megkönnyítő felfrissített felhasználói felületét nemcsak az új felhasználók, de bármely régebbi „HEOS Built-In” termék tulajdonosa élvezheti

A Denon Home U26 firmware-frissítés már elérhető a felhasználók többsége számára világszerte. A még 2017. előtt gyártott első generációs HEOS termékekhez azonban csak később, de idén lesz elérhető a frissítés, ugyanakkor az új HEOS alkalmazás azonnal letölthető és használható.

2021. január 26.:

A Denon Home vezeték-nélküli hangsugárzók sorát egészíti ki a Home Sound Bar 550, mely Dolby Atmos és DTS: X hangformátumokkal virtuális 3D térhangzást nyújt hat beépített hangszórójával – melyek között külön a magassági hangösszetevőket előállítók ugyanis nincsenek. Az új hangprojektor akár Hi-Res Audio zenefájlokat is megszólaltat hálózati kapcsolaton vagy USB bemenetén át illetve a beépített HEOS révén elért streaming zeneszolgáltatásokról akár egy vezeték-nélküli többszobás hangrendszer részeként is.

A Home Sound Bar 550 egy kompakt csomagban ígér kiváló hangminőséget „fejlett akusztikai hardverrel, szakszerűen hangolt digitális jelfeldolgozással és prémium meghajtókkal”. Opcióként a hátsó surround csatornák megszólaltatásához Denon Home 150, 250 vagy 350 vezeték-nélküli hangsugárzókat, a kisfrekvenciás effekthangok hatásosabb előállításához pedig a DSW-1H vezeték-nélküli mélynyomót használva még valóságosabb moziélmény érhető el a komplett 5.1-es hangrendszerrel.

A termékcsalád többi tagjához hasonlóan a Home Sound Bar 550 is érzékeli a felhasználó közelségét és bekapcsolja a hangprojektor kezelőpaneljének megvilágítását, hogy lehetővé tegye a hangerő, a lejátszás/szünet, az Alexa némítása és a dal átugrása vagy újraindítása érintéssel való kezelését. Ha nem ilyen közelről kívánja valaki kezelni vagy beállítani a hangprojektort, akkor megteheti azt a mellékelt távirányítóval és a HEOS applikációval, melyek további opcióként három „Quick Select” (gyorsválasztó) gombbal preferált hallgatási módokkal társított források vagy internetes rádióállomások elmentését és előhívását teszik lehetővé.

A Home Sound Bar 550 rendelkezik HDMI bemenettel és HDMI eARC kompatibilis kimenettel, melyeken keresztül támogatott a 4K Ultra HD és a nagy dinamikatartományú HDR10 és Dolby Vision videók továbbítása is.

A hangprojektor támogatja az Airplay 2 protokollt, hogy zenei bitfolyamot fogadhasson Apple eszközökről, a népszerű okosotthon rendszerekkel való integráció érdekében pedig elsőként a Control4, a Crestron, az URC, az Elan és még sok más szoftver-illesztőprogramot is tartalmaz.

A beépített HEOS funkcionalitással egy vezeték-nélküli többszobás hangrendszer része lehet a három Denon Home hangsugárzó mellett az új Home Sound Bar 550 is, mely a HEOS applikációval hozzáférést biztosít az olyan streaming zeneszolgáltatásokhoz, mint a Spotify, az Apple Music, az Amazon Music HD, a TIDAL és mások, valamint a telefonokon vagy a hálózaton tárolt nagy felbontású zenefájlokhoz Wi-Fi kapcsolaton át. A már említett AirPlay 2 mellet Bluetooth kapcsolaton át is küldhető zene a hangprojektorra.

A Denon Home Sound Bar 550 és a Denon Home vezeték-nélküli hangsugárzók beépített mikrofonjai egy 2021 tavaszán esedékes firmware-frissítéssel válnak használhatóvá és ekkor kerül aktiválásra az Alexa okos asszisztens funkció is. Ha a felhasználó ezt engedélyezi, akkor a Home Sound Bar 550 Alexa kontrollerként fog működni, vagyis hangutasításokkal lehet majd vezérelni a házimozit, a hangprojektor hangerejét, kiválasztani a bemenetet, beállítani a mély és magas hangokat. A felhasználó kifejezett engedélye nélkül a mikrofon nem működik.

A Denon Home Sound Bar 550 februártól kapható 249.990 Ft ajánlott fogyasztói áron.

Denon Home Sound Bar 550 főbb jellemzői:
  • Hangrendszer: 2x 19 mm-es magas-frekvenciás sugárzó, 4x 55 mm-es szélessávú hangszóró, 3x 50×90 mm-es passzívsugárzó.
  • Dolby Atmos és DTS:X 3D Audio.
  • Zenei streaming beépített HEOS audioplatformmal: HEOS applikációból választható Spotify Free és Premium, Amazon Music HD, TuneIn Internet Radio, TIDAL, Deezer és további zenei szolgáltatások.
  • Hi-Res Audio lejátszás hálózaton vagy USB porton át: 192kbps WMA, 320kbps AAC és MP3, 192kHz/24-bites FLAC, WAV, ALAC és DSD 2,8/5,6MHz.
  • WiFi (802.11/n/ac kétsávos), Bluetooth Version 3.0 kapcsolat.
  • Apple AirPlay 2 minősítés.
  • Opcionálisan vezeték-nélküli Denon Home 150, 250, 350 (vagy bármely HEOS hangsugárzó) surround hangsugárzó és DSW-1H mélynyomó.
  • Egyszerű beüzemelés és használat a mellékelt vagy a TV távirányítójával, a HEOS App-al vagy a hangprojektor közelséget érzékelő vezérlőpaneljével.
  • Csatlakozók: 4K, HDR10, Dolby Vision kompatibilis HDMI be/kimenet (eARC-vel), digitális optikai audiobemenet (Toslink), analóg segédbemenet (3,5 mm Jack), USB-A port, LAN (RJ45).
  • Méret és súly: 65 x 7,5 x 12 cm; 3,5 Kg.

Denon Home Sound Bar 550 adatlap.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .