Sony: megújuló natív 4K házimozi vetítők (Frissítve)

Az új Sony VPL-VW590ES és VPL-VW790ES 4K házimozi vetítők jobb képfeldolgozással, HDR fokozó eljárással és más korszerű technológiákkal korábbi modelleket váltanak.


Frissítés:

Már idehaza is kaphatóak a Sony megújult 4K házimozi vetítői, a VPL-VW590ES és a VPL-VW790ES. Az előbbit nagyjából 2,75 millió Ft, az utóbbit 4,7 millió Ft ajánlott áron kínálják a forgalmazók.

2020. szeptember 10.:

A Sony által bejelentett új natív 4K (4.096 x 2.160) SXRD (LCOS) paneles házimozi projektorok, a VPL-VW590ES, a VPL-VW790ES valamint a VPL-GTZ380 csúcsvetítő innovatív képfeldolgozást, lenyűgöző képfényességet és a kategória legjobb látványélményét ígérik.

Christopher Mullins, a Sony Professional Solutions Europe házimozi termékmenedzsere nyilatkozata szerint: „4K SXRD projektoraival majd egy évtizede a Sony vezeti a 4K házimozi projektorok piacát, és örömmel jelentjük be húzómodelljeink új választékát fogyasztóinknak és egyedi telepítéssel foglalkozó forgalmazóinknak. Nagy vásznon megjelenő, az alkotó valódi szándékát szolgáló magával ragadó látványélmény biztosítása az alapvető cél új kivetítőink fejlesztése során, és ezek az új modellek sem kivételek.”

A VPL-VW570ES helyére lépő új VPL-VW590ES lesz a Sony „legjobb képminőségű 4K lámpás projektora”, míg a VPL-VW760ES-t váltó VPL-VW790ES lesz a legmegfizethetőbb prémium kompakt 4K lézeres vetítő. A két új modell rendkívüli HDR élményt ígér az új „X1 for projector” képfeldolgozó processzor bevezetésével, ami a Sony kategória-első TV-ihez használt technológián alapul.

Az új Sony 4K házimozi vetítők mindegyikében működik a Dynamic HDR Enhancer funkció. Az új „X1 for projector” feldolgozási teljesítményének köszönhetően részletesebb elemzés hajtható végre, és nagyobb lett a HDR fokozó teljesítmény a korábbi modellekhez képest. Az új HDR funkció elemzi az egyes jeleneteket, hogy a legjobb kontrasztteljesítményt nyújtsa HDR tartalmak nézésekor, a fényes jeleneteket fényesebbé és a sötéteket sötétebbek téve. A VPL-VW790ES esetében az úgynevezett Dual Contrast Control a függetlenül és dinamikusan szabályzott lézerrel és fényrekesszel (írisszel) optimalizálja a fénykibocsátást a sötét és a világos jelenetekhez. Mindez mélyebb feketéket és végtelen dinamikus kontrasztot eredményez.

Az új projektorokban is működik a korábban a VPL-VW870ES-ben alkalmazott „Digital Focus Optimiser” eljárás, mely biztosítja, hogy az optika idővel bekövetkező degradálódását előre kompenzálva a kép fókuszáltsága és részletei tökéletesek maradjanak a sarkokban.

Beépül az új vetítőkbe a SonyReality Creation” technológiája is, ami a 4K tartalmat jelenetenként elemzi az „X1 for projector” processzorral és egy erre vonatkozó adatbázisból a valóvilág részleteivel és textúrájával gazdagítja a képeket. Az eljárás még a 2K-ban vagy Full HD-ban rögzített tartalmakat is közel 4K-ra skálázza fel, és az egyes tárgyak felbontását a valós textúrák reprodukálására optimalizálja.

Az új vetítők „4K Motionflow” technológiája a 4K műsorforrások jeleivel is működik a mozgáselmosódást interpolált képkockák hozzáadásával csökkentve.

Korábban megjelent hír szól az új VPL-GTZ380 csúcsvetítő jellemzőiről.

Lásd alábbiakban az új Sony vetítők adatlapjait:
VPL-VW590ES
VPL-VW790ES
VPL-GTZ380

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .