Philips: újdonság Fidelio hangprojektorok és vezeték-nélküli hangsugárzók

Az új Philips Fidelio B97 és B95 hangprojektorok Dolby Atmos, DTS:X térhangzást és DTS Play-Fi streaming audiót, a szintén újdonság W6205 és W6505 vezeték-nélküli hangsugárzók Ambilight hangulatvilágítást kínálnak.


A TP Vision már nemcsak a Philips TV, de a Philips Audio termékei felett is átvette az irányítást Európában. Tegnapelőtt pedig a cég virtuális sajtókonferenciáján bejelentette a felélesztett Philips Fidelio márkát és bemutatta 2020-as hangprojektorai teljes kínálatát, valamint két további vezeték-nélküli hangsugárzót is.

A tíz hangprojektorból álló 2020-as kínálat csúcsmodellje a Philips Fidelio B97 egy 7.1.2 csatornás hangrendszer. Ennek 17 hangszóróját összesen 740W teljesítmény hajtja, melyből 240W jut a 20 centis (8”) membránátmérőjű, 35 Hz-ig lemenő vezeték-nélküli mélynyomóra.

A Fidelio B97 két levehető hangsugárzóval rendelkezik. Ezek „a bal és jobb csatornák (megszólaltatásának) részeként funkcionálnak a fő hangprojektorral összekapcsolva (ilyenkor automatikusan töltődnek is), vagy attól leválasztva dedikált bal és jobb surround csatornákként”. Ilyenkor ezeket a vezeték-nélküli surround hangsugárzókat a hallgatási pozíció mellett-mögött vagy a szoba hátsó részében célszerű elhelyezni.

A csúcs hangprojektor rendelkezik két felfelé irányított hangszóróval a Dolby Atmos fej feletti hanghatásaihoz és két elforgatott, oldalra irányított nagyfrekvenciás sugárzóval, amelyek „a főegységbe vannak rejtve, és csak akkor válnak aktívvá, amikor a levehető hangsugárzókat eltávolítják”. A modell támogatja a DTS:X hangformátumot is és így IMAX Enhanced tanúsítvánnyal rendelkezik a hangprojektorok piacán elsőként – jegyezi meg a Philips.

A Fidelio B97 együttműködik a Google Assistant, az Amazon Alexa és az Apple Siri hangsegédekkel. Lehetséges a vezeték-nélküli zenei streaming a hangprojektorra vagy arról az AirPlay 2 és a DTS Play-Fi protokollok segítségével. A Bluetooth kapcsolat révén pedig mobileszközök zenei bitfolyama is megszólaltatható.

Ráadásul a Fidelio B97 HDMI 2.1 be- és kimeneti portokkal rendelkezik HDMI eARC funkcióval és a 4K HDR minőségű videók továbbítását támogatva. A hangprojektor a mellékelt és a TV távirányítóval vagy a Philips Sound applikációval is működtethető.

Az 5.1.2 csatornás Fidelio B95 hangprojektor szinte ugyanazt tudja, mint a B97, de levehető vezeték-nélküli surround hangsugárzók nélkül.

Philips Fidelio B97 és B95 hangprojektorok októbertől kerülnek forgalomba 1.199 € (kb. 430.000 Ft) illetve 899 € (kb. 325.000 Ft) áron.

Az alábbi két táblázat összefoglalja a 2020-as Philips hangprojektorok főbb funkcióit:

Az új Philips TV & Sound Wireless Home System alá tartozó termékek részeként mutatkoznak be a kompaktabb W6205 és a nagyobb W6505, amelyek az AirPlay 2, a Chromecast Audio, a DTS Play-Fi és Bluetooth révén vezeték-nélküli aktív külső zenei hangsugárzókként vagy extra TV hangszórókként használhatóak. Mindkettő „könnyedén szinkronizálható Philips TV-vel, hogy kiterjessze az Ambilight magával ragadó hatását a szobába”, vagyis ezek első Philips Ambilight hangulatvilágítású hangsugárzók.

Egyelőre egyedülálló módon csak a 2020-as Philips Android TV-k (és egy jövőbeli firmware-frissítéssel a 2019-es Philips Android TV) tudják a DTS Play-Fi protokollt, amely lehetővé teszi a vezeték-nélküli TV audió csatlakoztatását a márka TV-i és hangprojektorai között, valamint többszobás zenei streaming rendszer kialakítását is lehetővé teszi a W6205 és W6505 alkalmazásával.

A W6205 a hangot egy 2,5 centis (1’) puha dóm magas-sugárzóval, egy 9 centis (3,5”) középfrekvenciás hangszóróval valamint a maximális basszuskiterjesztéshez a Philips wOOx többpontos felfüggesztésű meghajtórendszerét alkalmazó két passzív basszussugárzóval állítja elő, amelyeket 40W teljesítménnyel hajt meg. A nagyobb méretű W6505 két 2,5 centis (1’) puha dóm magas-sugárzóval, két 9 centis (3,5”) középfrekvenciás hangszóróval és két wOOx passzív basszussugárzóval rendelkezik, melyeket egy 80W-os erősítő táplál.

Mindkét hangsugárzón van Spotify Connect, és a Philips Sound applikáción keresztül hozzáférést biztosít az összes főbb streaming szolgáltatáshoz, az úgynevezett „hands-free” vezérlési lehetőséghez pedig az Amazon Alexa, a Google Assistant és a Siri (iOS) hangasszisztenseket is támogatják.

A Philips W6205 199.99 € (kb. 72.000 Ft), a W6505 299,99 € (kb. 108.000 Ft) áron lesz kapható októbertől.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .