JBL Bar 5.0 MultiBeam: a virtuális Dolby Atmos hangprojektor

Az új JBL Bar 5.0 MultiBeam kompakt hangprojektor 3D térhangzást ígér TV hanghoz és AirPlay 2, Chromecast vagy Bluetooth által továbbított zenéhez.


Az egy éve bejelentett JBL Bar 9.1 hangprojektor vezeték-nélküli mélynyomóval, hátsó hangsugárzókkal és felfelé irányított hangszórókkal állít elő Dolby Atmos térhangzást. Ugyanezt virtuálisan teszi meg az új JBL Bar 5.0 MultiBeamall-in-one”, azaz mindent egyben hangprojektor, mely külső mélynyomó nélkül képes a basszushangok előállítására, és elég kompakt méretű ahhoz, hogy bárhol könnyen elhelyezhető legyen.

A HARMAN sajtóközleménye szerint: „a mély és ütős basszusokhoz négy passzív sugárzóval felszerelve a Bar 5.0 tiszta, kiemelt és szobát betöltő JBL 3D Surround hangot produkál, anélkül, hogy kiegészítő mélynyomóra lenne szükség. A Bar 5.0-ban hangsúlyos a Harman MultiBeam technológiája, mely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy további surround hangsugárzókra nélkül hallhassák és érezhessék a térhangzást, magával ragadó hallgatási élményt generálva. Ráadásul a Virtual Dolby Atmos lehetővé teszi a Bar 5.0 számára, hogy egy film vagy TV műsor hangjának magassági dimenzióit reprodukálja, minden életteret saját 3D személyes filmszínházzá alakítva.”

Az összes Android és iOS eszközzel kompatibilis hangprojektorra vezeték-nélkül továbbítható zenei bitfolyam Alexa eszközök Multi-Room Music csoportokon át, Apple Airplay 2 és a Google Chromecast built-in protokollok révén, valamint Bluetooth kapcsolaton át.

A hangprojektor HDMI ARC/eARC portján csatlakoztatható TV-hez, és van egy a 4K Dolby Vision videót is továbbító HDMI bemenete is, ha Blu-ray lejátszót vagy más forráseszközt szeretne közvetlenül csatlakoztatni.

A JBL Bar 5.0 MultiBeam valamikor tavasszal kerül forgalomba Európában 399 € (kb. 145.000 Ft) ajánlott fogyasztói áron.

A JBL Bar 5.0 MultiBeam kiemelt jellemzői:
  • 250 W összteljesítmény
  • Virtuális Dolby Atmos hangzás
  • MultiBeam hangsugár-formáló technológia
  • Wi-Fi kapcsolat
  • Amazon Alexa, Google Assistant, Siri együttműködés
  • Zenei streaming AirPlay 2, Chromecast protokollon, Alexa eszközök Multi-Room Music csoportjain és Bluetooth kapcsolaton át
  • HDMI, optikai digitális audió, USB bemenetek
  • HDMI eARC
  • Mellékelt fali szerelvény

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .