Garbo és Monroe helyett Bogart és Astaire

1. Oldal

A Philips új házi-mozi vetítőket mutatott be a berlini IFA kiállításon. A gyár nyugdíjazta két női csillagát Garbo-t és Monroe-t, s helyettük munkába állította két férfi sztárjelöltjét Bogart-ot és Astaire-t.
Az új sorozat három tagból áll: Astaire és Astaire Delux, melyek SWGA felbontással, illetve Bogart Matchline, amely XGA panelekkel felvértezve kerül gyártásra. Míg fényerőben az Astaire Delux fog jeleskedni a maga 1000 ANSI Lumen fényerejével, addig a kontrasztbajnok a Bogart lesz, hiszen 1800:1 arányával – köszönhetően a DLP technológiának- máris az élvonalba verekedte magát.

Philips Astaire Delux
Philips Astaire DeluxAz Astaire Delux és a Bogart modellek esetében különös figyelmet fordítottak a képminőségre és egy halom optikai és elektronikai megoldással kísérelték meg a kép javítását. Megtalálható tehát a Philips saját CrystalClear technológiája fésűszűrővel megfűszerezve, aztán digitális színátmenet és fényerő javító áramkörök (DCTI, DLTI), intelligens kontúrképzés a váltott sorosból progresszív képfrissítésre alakítás során, film mód érzékelés és végül idegenszín elnyomás, amely szintén a homogenitást segíti. Akinek ez sem elég, az talál még különböző digitális zajszűrőket, illetve kontraszt és színoptimalizáló elektronikát, a három és négybetűs rövidítéseknek tehát se vége, se hossza.

A fentiek tehát igen sokféle beállítást tesznek lehetővé, ám ha valaki nem szeretne ezzel bajlódni, akkor a 6 gyári beállítás valamelyikével biztosan megelégszik: mozi, természetfilm, sport, rajzfilm, játék vagy Internet.

De lássuk röviden a technikai adatokat

Bogart Matchline: 0,7” DMD (DDR), 800 ANSI Lumen fényerő, 1800:1 kontraszt, XGA (1024×768) felbontás

Astaire Deluxe: 3×0,5” (16:9) LCD, 1000 ANSI fényerő, 600:1 kontraszt, wVGA (854×480) fizikai felbontás és 29dB üzemi zaj

Astaire: 3×0,5” (16:9) LCD, 800 ANSI fényerő, 400:1 kontraszt, wVGA (854×480) fizikai felbontás és 29dB üzemi zaj

Philips Bogart Matchline
Philips Bogart MatchlineFontos lehet még, hogy míg a DLP alapú Bogart izzója 2000 óra élettartammal bír, addig a két Astaire fényforrása ennek a háromszorosára képes, ami üzemeltetés szempontjából egyáltalán nem mindegy.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .