Harman Kardon: három új AV vevőerősítő alapmodell HDMI csatlakoztatással

1. Oldal

A Harman Kardon 7.1 csatornás AVR 347, AVR 247 és 5.1 csatornás AVR 147 AV vevőerősítői a HDMI csatlakoztatáson kívül rendelkeznek a gyártó EzSet/EQ automatikus rendszerkalibrálásával, és sok más korszerű funkcióval is.
Az új erősítők mindegyike képes két, akár 1080p felbontású videojelet hordozó HDMI bemenőjel egy kimenetre kapcsolására. Ezen felül az AVR 347, AVR 247 az 1.1-es verziójú HDMI bemeneteiken megjelenő tömörített audiojelek feldolgozására is képesek, mivel jelismétlő (repeater) funkciójuk is van. A két 7.1-es modell egy Faroudja DCDi videoprocesszort is tartalmaznak, mely képes akár 720p-re felskálázni és progresszív képfrissítésre átalakítani az 576i és 576p videó forrásjeleket az erősítők HDMI kimenetén, és videojel keresztkonvertáló áramkörei, az összes S-Video és kompozit videojelet HDMI és komponens videojellé alakít. Mindhárom új erősítő képes akár 80ms-al késleltetni a rajta áthaladó hangot a kép késésének kompenzálása, vagyis a megfelelő szinkron megteremtése céljából.

Az erősítők beállítását segíti az EzSet/EQ automatikus szobakiegyenlítő és rendszerkalibráló funkció, mely a hangsugárzók szintjeinek és késleltetéseinek beállítása mellett megméri a helyiségben a frekvencia-átvitel egyenetlenségeit, és megpróbálja kompenzálni azokat.

Mindegyik új modellen ott az iPod audió- és videó-lejátszást, valamint az erősítő távkezelőjével és képernyőmenüjén keresztül történő vezérlést biztosító „The Bridge” elnevezésű interfész, melyhez a gyártó opcionális dokkolója csatlakoztatható.

Harman Kardon AVR 347
Harman Kardon AVR 347


Az erősítőktől a Harman Kardon-tól megszokott igényes hangminőség várható, melynek garanciái az elismert nagy áramú és rendkívül szélessávú végerősítők. Az összes csatornát egyidejűleg meghajtva az AVR 347 7x55W, az AVR 247 7x50W, az AVR 147 5x40W (0,07% THD, 20Hz – 20kHz, 8Ω) teljesítmény leadására képes. Az új modellekben Cirrus Logic CS49510 DSP, 24-bit/192kHz-es audió D/A konverterek és jól konfigurálható mélyhang menedzselő rendszer gondoskodnak a minél torzításmentesebb és dinamikusabb megszólalásról. Mindegyik erősítőben megtalálható a Lexicon által kidolgozott, és mindmáig az egyik legjobbnak tartott sztereó vagy mátrixkódolt sokcsatornás jelből térhatású hangot előállító Logic 7 technológia.

Az AVR 347, AVR 247 hét végfokozata konfigurálható úgyis, hogy az 5.1-es hangrendszer mellett egy sztereó második zóna hangját erősítsék. Az AVR 347 pedig rendelkezik az A-BUS/READY rendszercsatlakozóval is, mely egy Cat. 5-ös kábelt használva egy másik helyiségben elhelyezett Harman Kardon AB 2, AB 1 fali vezérlő/erősítőhöz képes hangjelet eljuttatni, illetve onnan vezérlési információkat fogadni.

Az új vevőerősítők várhatóan augusztus végétől lesznek idehaza kaphatóak, de a pontos listaárak még nem ismertek. Tájékoztatásképpen az sajtóközleményben szereplő euró árak az alábbiak: AVR 347 899 EUR (kb. 220.000 Ft), AVR 247 699 EUR (kb. 170.000 Ft), AVR 147 599 EUR (kb. 150.000 Ft).

Kapcsolódó link:

Harman Kardon: három új felsőkategóriás AV vevőerősítő HDMI csatlakozással

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .