Három új KEF hangsugárzó a Q sorozathoz

1. Oldal

Q4Rövidesen három új modellel gazdagodik a KEF Q Series hangsugárzók családja és ezzel már tíz tagra bővül. A jövevények közül a legkisebb a Qcompact egy polcra/állványra helyezhető modell, közepes árfekvésű, torony kialakítású a Q4 és ugyancsak szerényen árazott a Q6c centersugárzó.

Qcompact
Mindegyik hangsugárzó „lelke” a legújabb öntött alumíniumkosaras, 130 mm-es hosszú-löketű kónuszból és annak közepén elhelyezett, valódi pontforrásként viselkedő, 19 mm átmérőjű alumínium nagyfrekvenciás dómsugárzóból álló Uni-Q hangszóró elrendezés. Ennek lesugárzási karakterisztikája és mágneses árnyékolása révén – a KEF szerint – más hangsugárzóknál könnyebben elhelyezhető és a legjobb lehallgatási pont (sweet spot) beállítását megkönnyítő hangsugárzókat lehet felépíteni.

A Q4 valódi három-utas hangsugárzó, melyben a Uni-Q hangszórót egy 130 mm-es mélysugárzóval kombinálják a szélesebb mélyfrekvenciás átvitel érdekében. A Qcompact és Q6c csak a két-utas Uni-Q hangszórót rejti magában, az utóbbinál a reflex nyílás a doboz hátán található.

Q6c

Az összes hangsugárzó kettősen kábelezhető és a Q4 várható ára párban 170.000 Ft, a Qcompact ára ennek fele (kb. 85.000 Ft), a Q6c darabára 64.000 Ft lehet (ezek még nem a forgalmazó hivatalos közlései).

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .