Évforduló! Trendforduló?

Sikerült-e az elvárásoknak megfelelni?

Az új év kezdetével minden cég számot vet eredményeivel és várakozással teli bizalommal tekint az elkövetkezendőkre. Pillantsunk kicsit a kulisszák mögé.

Bár minden hazai szereplőt megpróbáltunk szóra bírni, mégsem sikerült maradéktalanul teljesíteni célunkat. Igaz, ami igaz, év elején nem illik senkit kérdésekkel ostromolni, mindenki elemez, elszámoltat, kalkulál, tervez. Aztán ott vannak az anyacégek. Ott sem különb a helyzet, hát hogy várjuk el egy képviselettől, hogy érdemben nyilatkozzon. Ettől függetlenül talán sikerül valamelyest átfogó képet alkotni, amiből az idei trendekre is lehet következtetni.


Sikerült-e az elvárásoknak, terveknek megfelelni a 2003-as évben? Avagy: Elégedettek-e?

Panasonic Magyarország: Igen!

DENON AVR-3803 kepalairas=DENON AVR-3803 A.I.D.A. Audio (KEF, Wharfedale, Denon): Igen, jól sikerült az év. A külföldi beszállító partnerek megfelelően teljesítették a rendeléseinket és mi is jól felmértük az igényeket. Szerintem ez az egyik alapja a sikeres évnek.

COBRA Vizuáltechnika: A 2003-as évben az LG vizuáltechnikai berendezéseivel ami a plazma és projektor termékkört érinti – annak ellenére, hogy az első teljes évet zártuk és ez volt a piacra jutás éve – jó ereményt mondhatunk magunkénak. Sikeres, népszerű piacvezető modelleket tudtunk ebben az évben bemutatni.

SONY DAV-S400 kepalairas=SONY DAV-S400 SONY Hungária: Teljesítettük az éves tervét. Ez azonban nem jelenti azt, hogy maradéktalanul elégedettek lennénk. Ennek egyik oka az, hogy a karácsonyi szezonban több termékből (egyes házi-mozi erősítők, hazi-mozi szetek, bizonyos DVD modellek) nem tudtuk megrendelőink minden igényét kielégíteni. Igaz ez a plazmatévékre is.

Samsung: A Samsung Electronics Magyar Rt. számára a 2003. igen sikeres év volt, csakúgy mint globális szinten a Samsung Electronics-nak. Televízió termékcsoportban hazánkban abszolút piacvezetők vagyunk és ezt a helyünket 2003-ban nem csak megtartottuk, de erősítettük is. A tavalyi év siker-termékcsoportja mégis talán a digitális kamera, hisz egyetlen év alatt sikerült a 4. helyről az élre törnünk. Meg kell említenünk az LCD technológiában elért fejlesztési sikereket, illetve az LCD televíziók széleskörű sikeres piacra bocsátását. Hozzátesszük, hogy LCD panelek gyártásában a Samsung szintén az első helyen van. Tehát mondhatjuk, hogy elégedettek lehetünk az elmúlt év teljesítményével, de mi inkább a jövőbeni növekedésünkre és fejlődésünkre koncentrálunk.

Basys: A BASYS kft. a 2003-as tervét pár százalékkal túl is teljesítette. Részletesebb eredmények a Pioneer vonatkozásában azt mutatják, hogy az A/V rádióerősítők ill. hangsugárzók területén néhány %-os visszaesés volt tapasztalható a 2002-es évhez képest. DVD alapú házi-mozi rendszereknél 45 %-os növekedést értünk el 2003-ban az előző évhez viszonyítva. A komponens DVD lejátszóknál volt a legnagyobb az előre lépés, itt majdnem megdupláztuk (91%) a 2002-es eredményeket, darabszámokat. Így a Pioneer Európa adatai alapján 2003-ban Magyarországon kb. 10000 darab lejátszót értékesítettünk, közel 20%-os piacrészesedéssel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .