Hivatalos a Csillagok háborúja 2012-es 3D megjelenése

1. Oldal

A Lucasfilm Ltd. hivatalos bejelentése szerint a Star Wars Saga filmjeit 3D-re konvertálják, és az első 2012-ben a mozikba kerülő 3D epizód a Baljós árnyak lesz.
star_wars_3D.jpgA Csillagok háborúja epizódjainak 3D mozifilmé konvertálása és újravetítése elég érthető törekvés George Lucas részéről. A Star Wars weboldalon megjelent nyilatkozat is erre utal: „Kevés olyan film van, ami tökéletesebbet nyújt 3D-ben. A halálcsillag árkaiban zajló üldözéstől a Tatooine fura járműveinek versenyéig a Star Wars Saga mindig teljesen magával ragadó szórakoztató élményt nyújtott.”

A Twentieth Century Fox és a Lucasfilm Ltd. élenjáró átalakítási technikával és minden bizonnyal bizonyos jelenetek újraforgatásával igyekszik majd az élményt új szintre emelni. A projektet az Industrial Light & Magic filmeffektek terén nagy tapasztalatokkal bíró cég felügyeli.

Frissítés:

A Lucasfilm Ltd. és a Twentieth Century Fox bejelentette, hogy az elsőként 3D-re konvertált Csillagok háborúja film a Baljós árnyak 3D 2012. február 12-én kerül a mozikba. Azt még nem erősítették meg, hogy az említett dátum az egész világra vagy csak az Egyesült Államokra vonatkozik-e.


Az Industrial Light & Magic részéről a vizuális effekteket felügyelő John Knoll szerint a sztereo átalakítás eredménye azon múlik, hogy rászánják a megfelelő időt és figyelmet. „A sikerhez kritikus és művészi szemre van szükség, a részletekre való rendkívüli odafigyeléssel.” A szakember azt ígéri, hogy rászánják a megfelelő időt és bevetik minden esztétikai és technikai tudásukat a „fantasztikus új Star Wars élmény” elérése érdekében.

Amúgy remélhetőleg nem Lucas ellenőrzi majd a 3D-re konvertálást, mert bizony az első három epizód elkészítésekor nagyon hiányzott az a bizonyos „kritikus és művészi szem”. Talán a konverzió még segít is ezeken az epizódokon.

Kapcsolódó link:

Európában is előrendelhető a Csillagok háborúja Blu-ray

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .