Streaming piac: idehaza is a Netflix a legnépszerűbb (Frissítve)

A hazai streaming piac fontosabb szolgáltatóinak és tartalmainak népszerűségéről nyújt áttekintést az ezek között útmutatást nyújtó JustWatch.


Több mint 50 országban havonta több tízmillió felhasználónak segít tartalmat találni a JustWatch nemzetközi streaming útmutató. A hazánkban is elérhető webes műsorkalauz olyan népszerű streaming szolgáltatók filmjei és sorozatai között tallóz, mint az Amazon Prime Video, az Apple iTunes, az Apple TV+, a Google Play Movies, az HBO Go, a Horizon Go (My Prime), a Netflix és a YouTube Premium, továbbá a talán kevésbé ismert CGood TV, Curiosity Stream, Mubi és DOCSVILLE. A DIGI Online és a mindigTV GO viszont nem része a webes műsorkalauznak.

Frissítés:

2021 második negyedévében (Q2 2021) a továbbra is piacvezető Netflix és a második Amazon Prime Video között tovább csökkent a különbség, ami már csak 8%. Az HBO Go stabilan harmadik 9%-os előnnyel a Horizon Go előtt. Az Apple TV+ 5%-on áll, de érdekes lesz látni a harmadik negyedév alakulását, mivel július elején megszűnt az ingyenes próbaverzió.

JustWatch streaming Q2-2021-1

A 2021-es piaci részesedés alakulását tekintve, az Amazon Prime Video eddig sikeres évet tudhat magáénak miután január óta 5%-ot erősödött. Ez a siker egyértelmű hatással volt a többi magyarországi szereplőre mivel az év egészében egyetlen más streaming videoszolgáltató (SVOD) sem tudott piaci részesedést szerezni.

JustWatch streaming 2021 január-június

Az alábbi táblázat pedig a JustWatch által 2021 második negyedévében legnépszerűbbnek talált filmek és TV sorozatok tízes listáját tartalmazza.

Helyezés

Filmek TV sorozatok
1. Tenet

Stranger Things

2.

Zack Snyder: Az Igazság Ligája Cobra Kai
3. Hang nélkül

A szolgálólány meséje

4.

Élősködők Lucifer az Újvilágban
5. A kapitány küldetése

A boszorkányok elveszett könyve

6.

1917 Az ember a Fellegvárban
7. Ifjúság

Legyőzhetetlen

8.

Dunkirk A Grace klinika
9. Pókember: Idegenben

A Térség

10.

A metál csendje

A nagy pénzrablás

2020. november 10.:

A JustWatch tehát viszonylag átfogó képpel rendelkezik a hazai streaming piac szereplőiről. A rendelkezésünkre bocsátott diagramokból kiderül, hogy 2020 harmadik negyedévében (Q3 2020) a szolgáltatók piaci részesedését tekintve a Netflix vezet 40%-kal, második 20%-kal az Amazon Prime Video, melyet alig lemaradva 18%-kal követ a feljövőben lévő HBO Go.

Az alábbi diagram a hazai piacvezető streaming szolgáltatók piaci részesedésének változását mutatja havi bontásban 2020 januárja és júniusa között.

A fontosabb streaming szolgáltatók által aktuálisan Magyarországon kínált filmek és TV sorozatok számát tartalmazza az alábbi táblázat.

Streaming szolgáltató

Filmek száma

TV sorozatok száma

Netflix

1317

762

Amazon Prime Video

863

264

HBO Go

861

351

Horizon Go

1111

1022

Az alábbi táblázat pedig a JustWatch által az utóbbi időkben legnépszerűbbnek talált filmek és TV sorozatok tízes listáját tartalmazza.

Helyezés

Filmek TV sorozatok
1. Jojo Nyuszi

A halhatatlan gárda

2.

Joker Lucifer az Újvilágban
3. Az aszfalt királyai

A hegyi doktor – Újra rendel

4.

Interstelar Lovecraft Country
5. Harry Potter és a bölcsek köve

Gyilkos elmék

6.

Drakulics Elvtárs LEGO Ninjago: A Spinjitzu mesterei
7. Előre

The Boys

8.

Karate kölyök Outlander – Az idegen
9. Dunkirk

A hivatal

10.

A halhatatlan gárda

Reklámőrültek

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .