Streaming piac: idehaza is a Netflix a legnépszerűbb (Frissítve)

A hazai streaming piac fontosabb szolgáltatóinak és tartalmainak népszerűségéről nyújt áttekintést az ezek között útmutatást nyújtó JustWatch.


A világ közel 100 országában több, mint 20 millió felhasználónak segít tartalmat találni a JustWatch nemzetközi streaming útmutató. A hazánkban is elérhető webes műsorkalauz kezeli nemcsak az olyan népszerű streaming platformok filmjeit és sorozatait, mint az Amazon Prime Video, az Apple TV+, az HBO Max, a Horizon Go (My Prime) és a Netflix, de a Google Play Movies, a FilmBox+, a YouTube Premium és a kisebb tematikus vagy rétegtartalmakat kínáló BroadwayHD, CGood TV, Crunchyroll, Cultpix, Curiosity Stream, Dekkoo, DocAlliance Films, DOCSVILLE, Eventive, Hoichoi, Filmzie, Magellan TV, MubiSpamflix, True Story és WOW Presents Plus szolgáltatókat is. A DIGI Online és a mindigTV GO viszont nem része a webes műsorkalauznak. A népszerű streaming néznivalókhoz ajánlásokat, nézési listákat és sok mást kínáló JustWatch alább közölt statisztikái az egyes szolgáltatók iránti érdeklődést méri.

Frissítés:

Íme a JustWatch által a hazánkban elérhető streaming videoszolgáltatások (SVOD) iránti érdeklődést mérő adatok 2022 első negyedévére (Q1 2022) vonatkozóan:

JustWatch streaming Q1-2022

A mérésben már megjelent a március 8-tól hazánkban is elindul HBO Max, mely egyelőre még nem szerezhette vissza azt az erős harmadik helyet a piaci rangsorban, amit korábban elért elődje az  HBO Go – ami érthetetlen okból kimaradt az értékelésből, pedig március 8-ig még működött. A globálisan előfizetőket veszítő Netflix nálunk továbbra is a legnépszerűbb, és némileg még erősítette is pozícióját, ahogy az Amazon Prime Video is. Az eredeti tartalmaival egyelőre további előrelépésre képtelen Apple TV+ és a Horizon Go fej-fej mellett álltak, de utóbbi és a várhatóan megerősödő HBO Max tartalomkínálata jelentős átfedésben van, ami márciusban már éreztette is hatását.

JustWatch streaming Q1-2022-2

Frissítés (2021. február 6.):

A JustWatch streaming videoszolgáltatásokat (SVOD) iránti érdeklődést mérő adatai alapján 2021 utolsó negyedévére (Q4 2021) a hazánkban is legnépszerűbb Netflix és üldözője, az Amazon Prime Video között 6%-ra csökkent a különbség. Az HBO Go továbbra is harmadik, az Apple TV+ és a Horizon Go viszont helyet cseréltek, miután az utóbbi 2021. szeptember 30-án kivezetésre került, s helyébe a Vodafone TV lépett.

JustWatch streaming Q4-2021

A 2021-es piaci részesedés alakulásán látszik, hogy az év végére a Netflix és az Amazon Prime Video is visszakapaszkodtak egy nyári visszaesést követően, bár egyik sem tudta elérni korábbi legjobbját. Az HBO Go visszaesése ellenére a 2022. március 8-tól azt felváltó HBO Max jó piaci pozícióból indul majd.

JustWatch streaming Q4-2021-2

A JustWatch magyarországi TOP 10-es film- és TV sorozatlistája az alábbiak szerint alakult 2021-ben.

JustWatch_Top 10 film és sorozat 2021 Magyarország

2021. július 23.:

2021 második negyedévében (Q2 2021) a továbbra is piacvezető Netflix és a második Amazon Prime Video között tovább csökkent a különbség, ami már csak 8%. Az HBO Go megőrizte harmadik helyét 9%-os előnnyel a Horizon Go előtt. Az Apple TV+ 5%-on áll, de érdekes lesz látni mi történik a jövőben, miután július elejével megszűnt az ingyenes próbaverzió.

JustWatch streaming Q2-2021-1

A 2021-es piaci részesedés alakulását tekintve, az Amazon Prime Video eddig sikeres évet tudhat magáénak miután január óta 5%-ot erősödött. Ez a siker egyértelmű hatással volt a többi magyarországi szereplőre mivel az év egészében egyetlen más streaming videoszolgáltató (SVOD) sem tudott piaci részesedést szerezni.

JustWatch streaming 2021 január-június

Az alábbi táblázat pedig a JustWatch által 2021 második negyedévében legnépszerűbbnek talált filmek és TV sorozatok tízes listáját tartalmazza.

Helyezés

Filmek TV sorozatok
1. Tenet

Stranger Things

2.

Zack Snyder: Az Igazság Ligája Cobra Kai
3. Hang nélkül

A szolgálólány meséje

4.

Élősködők Lucifer az Újvilágban
5. A kapitány küldetése

A boszorkányok elveszett könyve

6.

1917 Az ember a Fellegvárban
7. Ifjúság

Legyőzhetetlen

8.

Dunkirk A Grace klinika
9. Pókember: Idegenben

A Térség

10.

A metál csendje

A nagy pénzrablás

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .