Streaming piac: idehaza még a Netflix a legnépszerűbb (Frissítve)

A hazai streaming piac fontosabb szolgáltatóinak és tartalmainak népszerűségéről nyújt áttekintést az ezek között útmutatást nyújtó JustWatch.


A világ több, mint 100 országában 20 millió felhasználónak segít tartalmat találni a JustWatch nemzetközi streaming útmutató. A hazánkban is elérhető webes műsorkalauz kezeli nemcsak az olyan népszerű streaming platformok filmjeit és sorozatait, mint az Amazon Prime Video, az Apple TV+, az HBO Max, a Horizon Go (My Prime) és a Netflix, de a Google Play Movies, a FilmBox+, a YouTube Premium és a kisebb tematikus vagy rétegtartalmakat kínáló BroadwayHD, CGood TV, Crunchyroll, Cultpix, Curiosity Stream, Dekkoo, DocAlliance Films, DOCSVILLE, Eventive, Hoichoi, Filmzie, Magellan TV, MubiSpamflix, True Story és WOW Presents Plus szolgáltatókat is. A DIGI Online és a mindigTV GO viszont nem része a webes műsorkalauznak. A népszerű streaming néznivalókhoz ajánlásokat, nézési listákat és sok mást kínáló JustWatch alább közölt statisztikái az egyes szolgáltatók iránti érdeklődést méri.

Frissítés:

Lásd a JustWatch által a hazánkban elérhető streaming videoszolgáltatások (SVOD) iránti érdeklődést mérő adatokat a 2022 negyedik negyedévére (Q4 2022) vonatkozóan:

JustWatch streaming Q4-2022

2022 végére a visszaesést követően stabilizálta és szilárdan őrzi vezető helyét a  Netflix, a második Amazon Prime Video piaci részesedése viszont lassan, de folyamatosan csökkent. A hazai streaming kínálatban való megjelenésük és gyors piaci növekedésük után a Disney+ és az HBO Max piaci részesedése is egyelőre beállni látszik. Tartja magát az októberben árat emelő Apple TV+ is.

JustWatch streaming jan-dec-2022

Frissítés (2022. november 10.):

Íme a JustWatch által a hazánkban elérhető streaming videoszolgáltatások (SVOD) iránti érdeklődést mérő adatok a 2022 harmadik negyedévére (Q3 2022) vonatkozóan:

JustWatch streaming Q3-2022

A magyar streaming piacon is érződik már a Disney+ és az HBO Max megjelenésének hatása, de utóbbiak tartalmai iránt még mindig csak harmadannyi az érdeklődés, mint az vezető pozícióját szilárdan őrző Netflix és a második Amazon Prime Video tartalmai iránt.

Idei megjelenésük után a Disney+ és az HBO Max is rendkívül gyors piaci felfutást mutattak, de az utóbbi növekedése egyelőre megállni látszik. Az év elejéhez képest csökkent az alap díjcsomagját novembertől 720p felbontásban kínáló Netflix és a megújuló alkalmazással elérhető Amazon Prime Video piaci részesedése is, de a legnagyobb vesztes -4%-kal a Horizon Go. Jól tartja magát az októberben árat emelő Apple TV+.

JustWatch streaming jan-szept-2022

Frissítés (2022. augusztus 19.):

Íme a JustWatch által a hazánkban elérhető streaming videoszolgáltatások (SVOD) iránti érdeklődést mérő adatok a 2022 második negyedévére (Q2 2022) vonatkozóan:

JustWatch streaming Q2-2022

A Netflix és az Amazon Prime Video továbbra is őrizik erős pozíciójukat a magyar streaming piacon, ahol együttesen 64% a részesedésük. Annak ellenére, hogy az Apple TV+ az egyik legrégebbi streaming szereplő Magyarországon, a március 8-án  elindult HBO Max már 3%-kal megelőzi. Az HBO Max indulása óta 5%-kal növekedett a 2. negyedévben, és az újonc, június 14-e óta már hazánkban is működő Disney+ is érzékelhetően jelen van a magyar piacon, miután fél hónap alatt 4%-os piaci részesedést szerzett. Eközben az Amazon Prime Video és a Horizon Go június végére 3-3%-ot veszítettek a hazai streaming piacon.

JustWatch streaming Q2-2022-2

Frissítés (2022. május 24.):

Íme a JustWatch által a hazánkban elérhető streaming videoszolgáltatások (SVOD) iránti érdeklődést mérő adatok 2022 első negyedévére (Q1 2022) vonatkozóan:

JustWatch streaming Q1-2022

A mérésben már megjelent a március 8-tól hazánkban is elindul HBO Max, mely egyelőre még nem szerezhette vissza azt az erős harmadik helyet a piaci rangsorban, amit korábban elért elődje az  HBO Go – ami érthetetlen okból kimaradt az értékelésből, pedig március 8-ig még működött. A globálisan előfizetőket veszítő Netflix nálunk továbbra is a legnépszerűbb, és némileg még erősítette is pozícióját, ahogy az Amazon Prime Video is. Az eredeti tartalmaival egyelőre további előrelépésre képtelen Apple TV+ és a Horizon Go fej-fej mellett álltak, de utóbbi és a várhatóan megerősödő HBO Max tartalomkínálata jelentős átfedésben van, ami márciusban már éreztette is hatását.

JustWatch streaming Q1-2022-2

Frissítés (2022. február 6.):

A JustWatch streaming videoszolgáltatásokat (SVOD) iránti érdeklődést mérő adatai alapján 2021 utolsó negyedévére (Q4 2021) a hazánkban is legnépszerűbb Netflix és üldözője, az Amazon Prime Video között 6%-ra csökkent a különbség. Az HBO Go továbbra is harmadik, az Apple TV+ és a Horizon Go viszont helyet cseréltek, miután az utóbbi 2021. szeptember 30-án kivezetésre került, s helyébe a Vodafone TV lépett.

JustWatch streaming Q4-2021

A 2021-es piaci részesedés alakulásán látszik, hogy az év végére a Netflix és az Amazon Prime Video is visszakapaszkodtak egy nyári visszaesést követően, bár egyik sem tudta elérni korábbi legjobbját. Az HBO Go visszaesése ellenére a 2022. március 8-tól azt felváltó HBO Max jó piaci pozícióból indul majd.

JustWatch streaming Q4-2021-2

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .