Streaming piac: idehaza is a Netflix a legnépszerűbb (Frissítve)

A hazai streaming piac fontosabb szolgáltatóinak és tartalmainak népszerűségéről nyújt áttekintést az ezek között útmutatást nyújtó JustWatch.


46 országban havonta több mint 20 millió felhasználónak segít tartalmat találni a JustWatch nemzetközi streaming útmutató. A hazánkban is elérhető webes műsorkalauz olyan népszerű streaming szolgáltatók filmjei és sorozatai között tallóz, mint az Amazon Prime Video, az Apple iTunes, az Apple TV+, a Google Play Movies, az HBO Go, a Horizon Go (My Prime), a Netflix és a YouTube Premium, továbbá a talán kevésbé ismert CGood TV, Curiosity Stream, Mubi és DOCSVILLE. A DIGI Online és a mindigTV GO viszont nem része a webes műsorkalauznak.

A JustWatch tehát viszonylag átfogó képpel rendelkezik a hazai streaming piac szereplőiről. A rendelkezésünkre bocsátott diagramokból kiderül, hogy az idei harmadik negyedévben (Q3) a szolgáltatók piaci részesedését tekintve a Netflix vezet 40%-kal, második 20%-kal az Amazon Prime Video, melyet alig lemaradva 18%-kal követ a feljövőben lévő HBO Go.

A fenti diagram a hazai piacvezető streaming szolgáltatók piaci részesedésének változását mutatja havi bontásban.

A fontosabb streaming szolgáltatók által aktuálisan Magyarországon kínált filmek és TV sorozatok számát tartalmazza az alábbi táblázat.

Streaming szolgáltató

Filmek száma

TV sorozatok száma

Netflix

1317

762

Amazon Prime Video

863

264

HBO Go

861

351

Horizon Go

1111

1022

Az alábbi táblázat pedig a JustWatch által az utóbbi időkben legnépszerűbbnek talált filmek és TV sorozatok tízes listáját tartalmazza.

Helyezés

Filmek TV sorozatok
1. Jojo Nyuszi

A halhatatlan gárda

2.

Joker Lucifer az Újvilágban
3. Az aszfalt királyai

A hegyi doktor – Újra rendel

4.

Interstelar Lovecraft Country
5. Harry Potter és a bölcsek köve

Gyilkos elmék

6.

Drakulics Elvtárs LEGO Ninjago: A Spinjitzu mesterei
7. Előre

The Boys

8.

Karate kölyök Outlander – Az idegen
9. Dunkirk

A hivatal

10.

A halhatatlan gárda

Reklámőrültek

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .