Streaming piac: idehaza még a Netflix a legnépszerűbb (Frissítve)

A hazai streaming piac fontosabb szolgáltatóinak és tartalmainak népszerűségéről nyújt áttekintést az ezek között útmutatást nyújtó JustWatch.


A világ több, mint 100 országában 20 millió felhasználónak segít tartalmat találni a JustWatch nemzetközi streaming útmutató. A hazánkban is elérhető webes műsorkalauzon keresztül filmek és sorozatok érhetőek el olyan jelentős és népszerű streaming illetve filmkölcsönző platformokról, mint az Amazon Prime Video, az Apple TV, az Apple TV+, a Google Play Movies, az HBO Max, a Disney+, a Horizon Go (My Prime), a Netflix, a SkyShowtime, a FilmBox+ és a YouTube Premium. De ugyanitt megtalálhatóak a kisebb tematikus vagy rétegtartalmakat kínáló BroadwayHD, CGood TV, Classix, Crunchyroll, Cultpix, Curiosity Stream, Dekkoo, DocAlliance Films, DOCSVILLE, Eventive, Hoichoi, Filmzie, Magellan TV, MubiSpamflix, Sun Nxt, Takflix, True Story és WOW Presents Plus szolgáltatók tartalmai is. A DIGI Online és a mindigTV GO viszont nem része a webes műsorkalauznak. A népszerű streaming néznivalók elérési lehetőségeit, ajánlásokat, nézési listákat és sok mást kínáló JustWatch alább közölt statisztikái az egyes szolgáltatók iránti érdeklődést mérik.

Frissítés:

Íme a JustWatch által a hazánkban elérhető streaming videoszolgáltatások (SVOD) iránti érdeklődést mérő adatok 2023 második negyedévére (Q2 2023) vonatkozóan:

JustWatch streaming Q2-2023

A fizetős fiókmegosztást a magyar ügyfeleknek is bevezető Netflix visszaesése idehaza is átmenetinek bizonyult, és év eleji piaci részesedésére visszakapaszkodva 7%-kal vezet legközelebbi versenytársa a stagnáló Amazon Prime Video előtt. A 3. helyen fej-fej mellett áll az 1-1%-ot erősödő HBO Max és Disney+ állnak. A dráguló Apple TV+ is megerősítette 4. helyét 1%-kal növelve piaci részesedését. A márciusi csúcs után a Mubi  visszaesett 1%-ot. A Magyarországon február 14. óta elérhető SkyShowtime még mindig nem szerepel a statisztikában.

JustWatch streaming Q2-2023-2

Frissítés (2023. május 24.):

Íme a JustWatch által a hazánkban elérhető streaming videoszolgáltatások (SVOD) iránti érdeklődést mérő adatok 2023 első negyedévére (Q1 2023) vonatkozóan:

JustWatch streaming Q1-2023

A piacvezető Netflix 8%-kal vezet legközelebbi versenytársa az Amazon Prime Video előtt. A 3. helyért az HBO Max és a Disney+ verseng amelyeket mindössze 1% választ el egymástól. A kisebb szereplők közül a Mubi márciusban új csúcsot ért el + 1%-ot növekedve az év eleje óta. A nagy streaming szolgáltatók, mint a Netflix, a nemrég árat emelő Apple TV+ és az HBO Max mind  1%-ot veszítettek részesedésükből. A Magyarországon február 14. óta elérhető SkyShowtime még nem szerepel a statisztikában.

JustWatch streaming Q1-2023-2

Frissítés (2023. február 10.):

Lásd a JustWatch által a hazánkban elérhető streaming videoszolgáltatások (SVOD) iránti érdeklődést mérő adatokat a 2022 negyedik negyedévére (Q4 2022) vonatkozóan:

JustWatch streaming Q4-2022

2022 végére a visszaesést követően stabilizálta és szilárdan őrzi vezető helyét a  Netflix, a második Amazon Prime Video piaci részesedése viszont lassan, de folyamatosan csökkent. A hazai streaming kínálatban való megjelenésük és gyors piaci növekedésük után a Disney+ és az HBO Max piaci részesedése is egyelőre beállni látszik. Tartja magát az októberben árat emelő Apple TV+ is.

JustWatch streaming jan-dec-2022

Frissítés (2022. november 10.):

Íme a JustWatch által a hazánkban elérhető streaming videoszolgáltatások (SVOD) iránti érdeklődést mérő adatok a 2022 harmadik negyedévére (Q3 2022) vonatkozóan:

JustWatch streaming Q3-2022

A magyar streaming piacon is érződik már a Disney+ és az HBO Max megjelenésének hatása, de utóbbiak tartalmai iránt még mindig csak harmadannyi az érdeklődés, mint az vezető pozícióját szilárdan őrző Netflix és a második Amazon Prime Video tartalmai iránt.

Idei megjelenésük után a Disney+ és az HBO Max is rendkívül gyors piaci felfutást mutattak, de az utóbbi növekedése egyelőre megállni látszik. Az év elejéhez képest csökkent az alap díjcsomagját novembertől 720p felbontásban kínáló Netflix és a megújuló alkalmazással elérhető Amazon Prime Video piaci részesedése is, de a legnagyobb vesztes -4%-kal a Horizon Go. Jól tartja magát az októberben árat emelő Apple TV+.

JustWatch streaming jan-szept-2022

Frissítés (2022. augusztus 19.):

Íme a JustWatch által a hazánkban elérhető streaming videoszolgáltatások (SVOD) iránti érdeklődést mérő adatok a 2022 második negyedévére (Q2 2022) vonatkozóan:

JustWatch streaming Q2-2022

A Netflix és az Amazon Prime Video továbbra is őrizik erős pozíciójukat a magyar streaming piacon, ahol együttesen 64% a részesedésük. Annak ellenére, hogy az Apple TV+ az egyik legrégebbi streaming szereplő Magyarországon, a március 8-án  elindult HBO Max már 3%-kal megelőzi. Az HBO Max indulása óta 5%-kal növekedett a 2. negyedévben, és az újonc, június 14-e óta már hazánkban is működő Disney+ is érzékelhetően jelen van a magyar piacon, miután fél hónap alatt 4%-os piaci részesedést szerzett. Eközben az Amazon Prime Video és a Horizon Go június végére 3-3%-ot veszítettek a hazai streaming piacon.

JustWatch streaming Q2-2022-2

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .