IFA 2007 hírek: JVC házi-mozi vetítő natív 30.000:1 kontrasztaránnyal

1. Oldal

A JVC DLA-HD100 teljes HD felbontású D-ILA házi-mozi vetítő natív 30.000:1 kontrasztarányával újabb iparági rekordot állít fel. Emellett további műszaki fejlesztései révén még tökéletesebb színek és képrészletek előállítására képes.
Az új JVC DLA-HD100 továbbfejlesztett 17,8 mm-es (0,7 inch), 1920×1080 pixeles teljes HD felbontású D-ILA (LCOS) képmodulátoraival és optikai motorjával éri el a natív – tehát bármiféle dinamikus fényszabályzás (írisz) nélküli – 30.000:1 kontrasztarányt. Ez az érték az eddigi kontrasztrekorder DLA-HD13280 éppen kétszerese.

DLA-HD100.jpg
A JVC DLA-HD100 a szokványos vetítőknél jóval szélesebb színteret produkál, s így a rendkívüli mélységű feketeszint mellett természetesebb és élénkebb színeket képes előállítani. A képernyőmenüből módosítható gammakorrekció és a külön-külön kalibrálható elsődleges (vörös/zöld/kék) színek révén az egyedi igényeknek megfelelő képet lehet beállítani.

A vetítőt nagyteljesítményű, kétszeres nagyításátfogású motorizált lencsével szerelik, ami 16 nagyátmérőjű teljesen üveg elemből áll, és a Fujinon Corporation gyártmánya. A fókuszállítás ugyancsak motoros, s a vetítő elhelyezését segítendő függőlegesen ±80%-os, vízszintesen ±34%-os képeltolást tesz lehetővé a mozgatható lencse.

A JVC DLA-HD100 1.3-as verziójú HDMI bemenettel rendelkezik, vagyis már képes fogadni a nagyobb színfelbontású „Deep Color” képjeleket is.

Kapcsolódó link:

JVC DLA-HD1: mire képes a kontrasztbajnok?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .