Illegálisak a DVD másoló szoftverek

1. Oldal

Tegnap az USA egy szövetségi bírósága arra kötelezte a 321 Studio szoftvergyártó céget, hogy szüneteltesse DVD-Video lemezek másolására szolgáló szoftvereinek gyártását.
dvdxcopy.gifA 321 Studio DVD másoló szoftverei, a DVD Copy Plus és a DVD X Copy, lehetővé tették a felhasználók számára, hogy „biztonsági” másolatot készíthessenek a digitális médián megjelent bármely filmről.

A döntés jelentős győzelem a hollywoodi stúdiók sokszorosított termékeinek jogait védő MPAA iparági csoport számára. A 321 Studio az 1990-es évek végétől létező, a jogtulajdonosokat a filmek, zenék, könyvek és TV adások illegális másolása ellen védő „Digital Millennium Copyright Act” elnevezésű szabályozás határait feszegette termékeivel. Most tehát ennek vége.

A stúdiók sikeresen érveltek azzal, hogy jogvédett anyagaik illegális másolása dollár milliárdokban mérhető veszteséget okoznak számukra. A kérdés csak az, hogy mindez megállítja-e a DVD-k másolását? Azt már jó néhányan megtapasztalhatták az óceán túloldalán, hogy az RIAA boldog-boldogtalant beperel, akiről kiderül, hogy jogvédett zenét cserél az Interneten. Most az MPAA kényszerül majd hasonlóan eljátszani a „rossz zsaru” szerepet az új precedensnek megfelelő jog betartatása érdekében. Vagyis a bírósági döntést követően perek sokasága várható, melyek után az eddig legálisan gyártott és forgalmazott DVD másoló szoftverekre betiltás vár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .