Jönnek a WMV9-et tudó DVD lejátszók

1. Oldal

A 2004-es CeBIT-en mutatja be a KiSS Technology az első európai DVD lejátszókat, melyek már támogatják a Microsoft Windows Media Video 9 (WMV9) tömörített műsorok lejátszását.
A DP-600 és DP-608 DVD lejátszók elsősorban a képminőség szempontjából érdekesek, mivel ezek lesznek az első szórakoztatóelektronikai műsorlejátszók, melyek DVD-n tárolt HDTV felbontású műsort lesznek képesek lejátszani (a Blu-Ray Disc és HD-DVD készülékek még mindig csak prototípus szinten állnak készen). A lejátszható filmek tekintetében még nem nagy a választék, de a Microsoft már bejelentett néhányat az USA-ban.

KiSS DP-608
A WMV9 lejátszást a Sigma Design EM8620L típusjelű új dekódoló chipje teszi lehetővé. A KiSS technology lejátszói a WMV9 támogatással azonban az Internetes videó adatfolyamok lejátszásának lehetőségét is kihasználják. Mindkét DVD lejátszó rendelkezik hálózati csatlakozóval és WLAN (szélessávú hálózat) modullal, melyek lehetővé teszik audio, videó és állókép fájlok Internetről történő fogadását és megjelenítését. A lejátszók progresszív képfrissítéssel jelenítik meg a DVD-ket. Az egyedüli különbség a két készülék között, hogy a DP-608-ba beépítenek egy 80GB-os merevlemezes tárolót is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .