JVC házi-mozi rendszerek 2005-re

1. Oldal

Az európai forgalmazók prágai találkozóján látottak alapján bemutatjuk a JVC 2005-ös házi-mozi technológiai és termékújdonságait. Az ismertetett modellek piaci megjelenése és jellemzői még változhatnak, de jól mutatják a gyártó szándékait.
A JVC idén is széles választékban kínál un. „egydobozos” házi-mozi rendszereket, melyek mind műszaki tartalmukban, mind formatervükben még többet igyekeznek nyújtani.

A TH sorozatban már nemcsak DVD lejátszásra, de DVD felvételre is alkalmas csomagok is szerepelnek majd.

th-s11.jpg
Már az alaprendszer TH-S11E is lejátssza a DVD-Video mellett a DVD-RAM, DVD-RW (Video/VR format), DVD-R, SVCD, VCD, CD, CD-R/RW lemezformátumokat, és az utóbbiakon lévő MP3, JPEG, DivX állományokat is. Mindegyik rendszerbe beépítik a Dolby Digital 5.1, a DTS és a Dolby Pro Logic II dekódolást. Rendkívül nagyteljesítményű AV dekódoló áramkör, Video Fine Processor, 12-bit/108MHz-es videó és 192kHz/24-bit audió D/A konverterek gondoskodnak az igényes kép és hangminőségről. A „DVD Express Play Start” funkció gyors lejátszást ígéri. A központi egység 5x33W (6 Ohm, 1 kHz, 10% THD), a mélysugárzónak 40W (4 Ohm, 100 Hz, 10% THD) teljesítményt biztosít. A TH-S11E öt szatellitje helyett a TH-S33E-hez torony frontsugárzók járnak, melyek a centerhez hasonlóan mágnesesen árnyékoltak, de mindkét rendszer mélysugárzóiban 15 cm membránátmérőjű hangszórót építenek.

th-s55.jpg
A TH-S55E, TH-S66E nagyobb teljesítményű (2x140W front, 3x130W center/surround mindegyik 4 Ohm, 1kHz, 10% THD mellett; az aktív subwoofer 4 Ohm, 100 Hz, 10% THD-nél 140W), lejátssza a DVD-Audio lemezeket és a WMA hangfájl formátumot is, és PAL Digital Direct progresszív képfrissítésű videokimenete is van. Az 5.1 hangsugárzó „tapsra” történő (Smart Surround Setup) beállítása nagy könnyebbség. A TH-S55E-hez a falra is szerelhető front és center szatellitek mellé gömb surround sugárzókat adnak, a TH-S66E-hez négy karcsú álló hangsugárzó jár, az aktív mélysugárzóba 16 centis hangszórt építenek.

th-r3.jpg
A TH-R1E és TH-R3E teljesítményben, lejátszásban, progresszív képfrissítésben, „tapsra” beállíthatóságban mindazt nyújtja, amit a TH-S55E, TH-S66E csakhogy ezekbe DVD-RAM/-RW/-R lemezekre történő felvételre alkalmas meghajtókat és funkciókat is zsúfoltak. Vagyis megvan bennük mindaz, ami a JVC DVD rekordereire jellemző képminőség, felvételi és ezzel egyidejű lejátszási lehetőség, programozhatóság stb. tekintetében. A TH-R1E-hez és TH-R3E-hez ugyanazt a hangsugárzó készletet adják, mint a TH-S55E-hez illetve TH-S66E-hez.

A QP-D sorozat komponensekből álló házi-mozi rendszerek összeállításaiban nem találunk lejátszó készüléket, gondolva azokra, akiknek ez már megvan vagy nem lejátszót, hanem DVD felvevőt akarnak a rendszerhez vásárolni. Azoknak, akiknek mégis kell, külön kínálják az XV-N327B (fekete) ill. XV-N328S (ezüst) DVD lejátszókat.

qp-d11rs.jpg
A QP-D11RSE és QP-D25RSE alapját az RX-E11S (feketében RX-E12B) AV vevőerősítő képezi, mely digitális erősítőjének 5-csatornáján egyenként 60W (6 Ohm, 1 kHz, 0,8% THD) RMS teljesítményt képes leadni. A Dolby Digital, Dolby Pro Logic II, DTS és DTS 96/24 dekódolás mellett a beépített DSP-nek futja erejéből a bejövő két- és sokcsatornás jelekből szimulált hangterek előállítására és digitális EQ-ra. Természetesen ezen az erősítőn is működik a „Smart Surround Setup” „tapsra” beállítás. Az erősítő hátlapján 3 SCART, kompozit és komponens videó be- és kimenetek, a hozzájuk tartozó audio csatlakozók, valamint egy-egy koaxiális és optikai digitális audio bemenet található.

qp-d25.jpg
A QP-D11RSE-hez szatellit sugárzókat adnak, melyek közül a két surround gömbsugárzó. A QP-D25RSE-hez négy két-utas oszlopsugárzó és egy illeszkedő centersugárzó társul, melyekbe egyenként két 5,5 centis hangszórót és egy 1,5 centis dóm csipogót építenek. Mindkét rendszert egy aktív 60W-os (4 Ohm, 70 Hz-en, 10% THD) 16 cm membránátmérőjű mélysugárzó tesz teljessé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .