JVC szimpózium 2004

1. Oldal

A múlthét végén kétnapos rendezvény keretén belül tartott tájékoztatót a sajtó és viszonteladó partnerei számára a JVC International GmbH. Magyarországi Fióktelep a gyártó szórakoztatóelektronikai termékeinek forgalmazója.
A szimpózium előadásai alkalmat adtak arra, hogy a meghívottak megismerkedjenek a cég üzleti eredményeivel, a gyártó történetével és persze az új és még újabb termékekkel is.

Dalos Gábor a JVC International GmbH. Magyarországi Fióktelep igazgatójának bevezető előadásából megtudhattuk, hogy a JVC szórakoztatóelektronikai termékeinek értékesítése egy év alatt 15%-al bővült, és az előző évhez hasonlóan 5,1%-os piaci részesedést képviselnek. Szerintünk ezek az adatok lehetnének kicsit jobbak is, főleg a JVC európai piaci eredményeihez viszonyítva, bár kétségtelen tény, hogy a gyártó termékeinek magasabb műszaki tartalma, szolgáltatási szintje és minősége okán magasabb árai manapság nem segítik a hazai, az elektronikai raktáráruházak által dominált piacon történő tömeges eladást.

eloadas

Csabai Dániel szakíró előadásából képet alkothattunk az 1927 óta létező, egykor Nippon Victor Company néven megalakult gyártó históriájáról. Ennek a történetnek bizony vannak fényes lapjai. A JVC-nek köszönheti a világ az első hordozható képmagnót (1963), a házi videózás alapszabványait a VHS-t (1976), az S-VHS-t és VHS-C-t (1987) valamint a MiniDV-t (1995). A JVC fejlesztői úttörő szerepet játszottak a négycsatornás hangrendszer, a „quadrofónia” kidolgozásában is (1968), mely ugyan piacilag nem vált sikeressé, de a mátrixkódolás a licencet 1975-ben a JVC-től megvásárló Dolby Laboratories révén meghatározó technológiává vált. Napjaink JVC fejlesztéseinek sikerét pedig jól jellemzi a számos díjjal kitüntetett digitális képskálázó technológiája a D.I.S.T..

Az új termékek közül – a házi-mozizás szempontjából fontosakat külön-külön is beszámolunk a portálon – bemutatásra került, az Everio digitális adathordozós kamera, melyben 4GB-os MicroDrive-ra vagy SD kártyára rögzíthető a 2,12 megapixeles CCD MPEG-2 tömörített képe, és AC3 tömörített hangja. Szó esett az új DynaPiX plazma (PD-42X50, PD-42B50, PD-35B50), LCD (LT-32C50) és képcsöves (HV-32P40) TV-kről, a QP-D, QP-F és TH-S sorozatú házi-mozi rendszerekről valamint a DR-DX7SE, DR-MX1SE kombinált HDD/DVD/MiniDV ill. VHS rekorderekről.

famembranos hangsugarzo

A rendezvényt csinos lányok által bonyolított nyereményjáték, kulináris élvezetek és koktélparti színesítették.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .