Blu-ray hírek

1. Oldal

FOX_logo.jpgA Twentieth Century Fox (Fox) csatlakozott az október 4-én, 73 tagcéggel hivatalosan is megalakult Blu-ray Disc Associacion (BDA)-hoz. A Sony érdekeltségébe tartozó Columbia TriStar és a sikeresen megvásárolt MGM után jelenleg a Fox az egyetlen fontosabb stúdió, mely valamilyen szinten kiáll a Blu-ray Disc mellett. A Fox ugyanakkor hangsúlyozta, hogy lépése nem jelent hozzájárulást vagy kötelezettségvállalást, hogy ebben a formátumban jelentet meg lemezeket. A BDA helyet adott a stúdiónak az eredetileg a Blu-ray Disc Founders Group tagjaiból álló szűkebb tanácskozó testületben is. A stúdió ugyan már csatlakozott a versenytárs HD-DVD mögött álló DVD Forum-hoz is, de saját döntése alapján kimaradt annak politikai döntéshozó testületéből a kormányzó bizottságból, ahol viszont ott van a Warner Bros. és a Disney. A Fox számára tehát így mindkét táborban adott a lehetőség az új generációs DVD másolásvédelmével, licenciájával kapcsolatos kritikus döntések befolyásolására. Ugyanakkor a BDA-val szorosabb együttműködésével a Fox kockáztatja a Hollywoodi stúdiók által eddig a formátumok közti háborúban elfoglalt semleges álláspontot, ami miatt más stúdiók vezetői a lépést élesen kritizálják.

JVC_logo_200x34.jpgA JVC is csatlakozott a BDA-hoz tovább erősítve a Blu-ray Disc különböző szórakoztatóelektronikai és PC-s gyártócégek részéről már eddig is fennálló támogatását. A JVC döntését nyilvánvalóan ez a gyártók oldaláról meglévő kétségtelen túlsúly és a technológia korszerűsége motiválta. A BDA számára pedig azért örömteli ez a csatlakozás, mert újabb jelentős szórakoztatóelektronikai partnerrel bővül a formátumot fejlesztő és támogató cégek tábora.

Kapcsolódó linkek:
HD-DVD hírek
Az MGM a Sony-é
A Blu-ray Disc is a Microsoft technológiája mögé állt
Elfogadták a Blu-ray Disc specifikációját
A Toshiba és az NEC 2005-re tervezi a HD-DVD startját
A Blu-ray is nyit további partnerek felé
Nyomul a Blu-ray
DVD Forum döntések a HD-DVD-ről
Jönnek a WMV9-et tudó DVD lejátszók
Jelentés az új DVD formátumháború frontvonalából
Megegyezés a HD-DVD-ről avagy AOD-ról


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .