LG SIGNATURE OLED T: a világelső átlátszó vezeték-nélküli TV

A vezeték-nélküli kép- és hangátvitelű 196 centis (77”) LG SIGNATURE OLED T átlátszó képernyője új lehetőségeket kínál és kontraszt módban tökéletes képet is.


A korábban bejelentett idei LG OLED TV-k mellett a CES 2024 kiállítás innovációs díját, sőt Best of Innovation címét elnyert sztárja az LG SIGNATURE OLED T tévékészülék, aminek nevében a „T” a Transzparens vagyis átlátszó képernyőre utal. A sajtóbejelentés címe szerint: „A világ első vezeték-nélküli átlátszó OLED TV-je újradefiniálja a képernyő élményét.”

LG SIGNATURE OLED T CES 2024

A tényleg különleges TV 4K OLED képernyője tehát átlátszó, amihez az LG vezeték-nélküli videó- és hangátviteli technológiája valamint az új Alfa (α11) MI processzor képfeldolgozási teljesítménye társul.

A márka szerint az LG SIGNATURE OLED T nem dominálja a teret fekete képernyőjével, kikapcsolt állapotban beleolvad környezetébe, de akár dekorációs elemként is funkcionálhat. A készüléket nem kell feltétlenül a fal elé vagy a falra elhelyezni – bár ilyen változatban is kapható lesz -, mert az átlátszó képernyő számos új lehetőség kínál. A TV akár térelválasztóként a szoba közepére is tehető, de az ablak előtt sem fogja eltakarni a kilátást. Mindezt az OLED T moduláris felépítése teszi lehetővé, aminek részeként a képernyő egyik vagy mindkét oldalán álló vagy lebegő polcokkal a vevők egyedi ízlésüknek és preferenciáiknak megfelelően alakíthatják azt ki.

LG SIGNATURE OLED T Lifestyle

Az LG SIGNATURE OLED M4 TV-khez hasonlóan a mellékelt önálló Zero Connect Box az LG élenjáró vezeték-nélküli átviteli technológiájával küldi a 4K képet és az akár térhatású hangot a képernyőhöz, aminek azért hálózati tápellátást kell biztosítani.

Az LG SIGNATURE OLED T használatának új formáit biztosítja, hogy az átlátszó vagy akár átlátszatlan is lehet. Az Always-On-Display (AOD) funkcióval a képernyő átlátszó digitális vászonként festményeket, fényképeket vagy videókat – például egy lángoló kandallót vagy egy úszkáló halakkal teli akváriumot – jeleníthet meg. Az átlátszó képernyőn ezek lebegni látszanak, ugyanakkor beleolvadnak a környezetbe lenyűgöző és atmoszférikus vizuális hatást keltve. Egy másik lehetőség a T-Bar funkció, ami a képernyőn alul végigfutó információs sávban híreket, időjárással kapcsolatos információkat vagy a lejátszott dalok címeit jeleníti meg miközben a képernyő többi része tiszta átlátást nyújt a mögötte lévő térre.

LG SIGNATURE OLED T  Lifestyle-2

A tökéletes OLED képmegjelenítéséhez egy gombnyomásra felemelkedik az átlátszó képernyő mögötti fekete „kontraszt” vászon. Az LG kizárólag OLED TV-khez kifejlesztett élenjáró mesterséges intelligenciát (MI) pontosabban gépi tanulást alkalmazó új Alfa (α11) MI processzora az elődjéhez képest négyszeres MI és 70%-kal jobb grafikus teljesítményt valamint 30%-kkal gyorsabb feldolgozási sebességet biztosít. Az új processzor „AI Super Upscaling” felskálázást, HDR dinamikus árnyalati leképezés, objektumjavítás és „AI Director Processing” funkciókat kínál.

Park Hyoung-sei, az LG szórakoztatóelektronikai üzletágának elnöke szerint: „Az LG SIGNATURE OLED T a fogyasztóközpontú innováció hihetetlen bravúrja, ami teljesen új képernyőélményt kínál, valamint a díjnyertes OLED technológiánk képminőségét és teljesítményét. Az LG átlátszó OLED-je nagyobb szabadságot ad a vásárlóknak életterük kialakításában, teljesen újradefiniálva a lehetőségeket és utat mutatva a televíziós ipar izgalmas jövője felé.”

Az LG a SIGNATURE OLED T elérhetőségről vagy az áráról egyelőre nem közölt részleteket.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .