LG: indul a feltekerhető OLED TV forgalmazása (Frissítve)

Az LG szerint a világ első feltekerhető OLED TV-je hivatalos piacra vitele „fordulópont a TV történetében”, de megfizethető lesz-e valaha egy ilyen készülék?


Frissítés:

Nemzetközi piaci bevezetése első ütemeként az LG SIGNATURE OLED R – pontosabban R1, ami a tavalyi RX modell 2021-es verziója – 15 országban kapható. Ezek Ausztrália, Belgium, Egyesült Arab Emírségek, Egyesült Királyság, Franciaország, Hollandia, Izrael, Németország, Nigéria, Olaszország, Oroszország, Szaúd-Arábia, Spanyolország, Svájc és az USA.

LG SIGNATURE OLED R1

Az LG SIGNATURE OLED R ára Európában a britek által fizetendő 100.000 fonttal számolva bő 40 millió Ft körül lehet, ami nagyjából 30%-kal magasabb, mint amit a dél-koreai gazdagoknak kell fizetnie. A világ egyik legdrágább tévéjének  potenciális vevői vagy érdeklődői a cég erre létrehozott weboldalán találják meg azt a regionális kontaktot, akihez vásárlási szándékukkal illetve kérdéseikkel fordulhatnak.

A 2021-es LG SIGNATURE OLED R1 TV 4K felbontással, teljes hangrendszerrel, a megújult webOS 6.0 platformmal és HDMI 2.1 portokkal rendelkezik, bár a változó képfrissítési gyakoriság (VRR) támogatása nélkül, szemben az LG idei OLED TV-ivel.

A rendkívül magas árat a vevőknek a dobozából fel-le tekeredő képernyőért kell kifizetniük, ami az LG szerint 50.000 tekerési ciklust képes elviselni.

A szuper-gazdagok luxustermékének szánt készülékből a Korea JoongAng Daily februári beszámolója szerint a cikk megjelenéséig csak körülbelül 10 darabot adtak el Koreában. Az Omdia piackutató cég becslései szerint – amit az OLED-Info közöl – a feltekerhető TV-kből 2022-ben 3.000 darab találhat vevőre, ami 2024-ben 74 000-re, 2027-ben pedig 672.000-re bővülhet.

2020. október 21.:

Az LG Electronics (LG) bejelentése szerint elindul a világ első feltekerhető TV-je, az LG SIGNATURE OLED R (az RX modell) forgalmazása Dél-Korea hét prémium szórakoztatóelektronikai üzletében. A cég által „úttörőnek, fordulópontot jelentőnek, forradalminak, újradefiniálónak, évtizedek leginnovatívabb TV technológiájának, műalkotásnak, remekműnek és egyedülállónak” nevezett TV – hogy csak a legbombasztikusabb jelzőket idézzem – 100 millió KRW (kb. 27 millió Ft) áron lesz megvásárolható.

Park Hyoung-sei, az LG illetékes elnöke a közleményben úgy fogalmaz: „A technológiai és design innováció harmonikus házassága, ami az LG SIGNATURE OLED R-ben megtestesül példátlan bravúr, amely valóban megérdemli, hogy műalkotásnak nevezzék. Ez egy igazi luxustermék, amely újragondolja, milyen lehet a televízió, ez az egyedülálló TV egészen más felhasználói élményt nyújt és másféle gondolkozást a térről, miközben ismét megerősíti az LG vezető szerepét a prémium TV-k piacán.”

Az LG először a CES 2018 alkalmával mutatta be a 164 centis feltekerhető OLED TV prototípusát, amiről néhányan azt gondolták, hogy csak valamiféle trükk, pedig a hajlítható felületre készíthető OLED display technológiája akkor már nem volt újdonság. Aztán a CES 2019 kiállításon már egy sor LG Signature OLED TV R képernyője gördült fel és le a kiállítás látogatók szemeláttára, és úgy volt, hogy a márka többi OLED TV-jével azonos képminőséget produkáló 164 centis képátlójú R9 szériájú készülék még 2019-ben piacra is kerül, aztán mégse.

Mostantól viszont már tényleg itt a világ első kereskedelmi forgalomban kapható TV-je feltekerhetően hajlékony képernyővel, aminek alumínium szekrénye hangrendszerként funkcionál. A vásárlók a hangszórókat burkoló négy szövetszín közül választhatnak (fekete, szürke, kék és barna). A képernyő három pozícióba állítható: „Full View, Line View és Zero View”. Ebből a „Line View” egy olyan információs csík, ami információkat mutat például az időjárásról vagy az éppen hallgatott zeneszámról.

A cég megfogalmazása szerint: „Az LG tökéletes alkotása megszabadítja a felhasználókat a fal kötöttségei alól, lehetővé téve a tulajdonosoknak úgy, berendezniük lakókörnyezetüket, hogy ne kellejen abban állandó helyet biztosítani egy nagy fekete képernyőnek, aminek csak bekapcsolva van haszna. A három különböző nézési formátumra – Full View, Line View és Zero View – való átalakulás képességével az LG Signature OLED R izgalmas, új módókon bővíti a felhasználói élményt, nem kis részben a cég OLED technológiája kiválóságának köszönhetően.”

Most már csak az a kérdés, hogy az RX OLED TV riasztóan magas ára – ami Európában 60.000 € (kb. 22 millió Ft) – lesz-e valamikor a jövőben alacsonyabb.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .