LG: indul a feltekerhető OLED TV forgalmazása

Az LG szerint a világ első feltekerhető OLED TV-je hivatalos piacra vitele „fordulópont a TV történetében”, de megfizethető lesz-e valaha egy ilyen készülék?


Az LG Electronics (LG) bejelentése szerint elindul a világ első feltekerhető TV-je, az LG SIGNATURE OLED R (az RX modell) forgalmazása Dél-Korea hét prémium szórakoztatóelektronikai üzletében. A cég által „úttörőnek, fordulópontot jelentőnek, forradalminak, újradefiniálónak, évtizedek leginnovatívabb TV technológiájának, műalkotásnak, remekműnek és egyedülállónak” nevezett TV – hogy csak a legbombasztikusabb jelzőket idézzem – 100 millió KRW (kb. 27 millió Ft) áron lesz megvásárolható.

Park Hyoung-sei, az LG illetékes elnöke a közleményben úgy fogalmaz: „A technológiai és design innováció harmonikus házassága, ami az LG SIGNATURE OLED R-ben megtestesül példátlan bravúr, amely valóban megérdemli, hogy műalkotásnak nevezzék. Ez egy igazi luxustermék, amely újragondolja, milyen lehet a televízió, ez az egyedülálló TV egészen más felhasználói élményt nyújt és másféle gondolkozást a térről, miközben ismét megerősíti az LG vezető szerepét a prémium TV-k piacán.”

Az LG először a CES 2018 alkalmával mutatta be a 164 centis feltekerhető OLED TV prototípusát, amiről néhányan azt gondolták, hogy csak valamiféle trükk, pedig a hajlítható felületre készíthető OLED display technológiája akkor már nem volt újdonság. Aztán a CES 2019 kiállításon már egy sor LG Signature OLED TV R képernyője gördült fel és le a kiállítás látogatók szemeláttára, és úgy volt, hogy a márka többi OLED TV-jével azonos képminőséget produkáló 164 centis képátlójú R9 szériájú készülék még 2019-ben piacra is kerül, aztán mégse.

Mostantól viszont már tényleg itt a világ első kereskedelmi forgalomban kapható TV-je feltekerhetően hajlékony képernyővel, aminek alumínium szekrénye hangrendszerként funkcionál. A vásárlók a hangszórókat burkoló négy szövetszín közül választhatnak (fekete, szürke, kék és barna). A képernyő három pozícióba állítható: „Full View, Line View és Zero View”. Ebből a „Line View” egy olyan információs csík, ami információkat mutat például az időjárásról vagy az éppen hallgatott zeneszámról.

A cég megfogalmazása szerint: „Az LG tökéletes alkotása megszabadítja a felhasználókat a fal kötöttségei alól, lehetővé téve a tulajdonosoknak úgy, berendezniük lakókörnyezetüket, hogy ne kellejen abban állandó helyet biztosítani egy nagy fekete képernyőnek, aminek csak bekapcsolva van haszna. A három különböző nézési formátumra – Full View, Line View és Zero View – való átalakulás képességével az LG Signature OLED R izgalmas, új módókon bővíti a felhasználói élményt, nem kis részben a cég OLED technológiája kiválóságának köszönhetően.”

Most már csak az a kérdés, hogy az RX OLED TV riasztóan magas ára – ami Európában 60.000 € (kb. 22 millió Ft) – lesz-e valamikor a jövőben alacsonyabb.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .