Mitsubishi HC900E: nagy kép, kedvező árú DLP-s vetítővel

1. Oldal

Az új LCD projektorok megjelenésével kialakult versenybe a DLP technológiájú házi-mozi vetítőket gyártó cégek is kénytelenek beszállni kedvezőbb árú, nagy kontrasztú új készülékekkel. Ilyen a Mitsubishi HC900E is.
A HC900E 0.65″-os (1,65 cm), 12° tükörbillenési szögű, 16:9 formátumú „mikrotükröse” (DMD) 1024×576 pixeles felbontásával már nem számít újdonságnak, de DLP-s házi-mozi vetítőt ilyen felbontással, ekkora fényerővel és kontrasztaránnyal, ennyire alacsony áron még nem kínáltak. Az 1500 ANSI lumen fényerőről 250 wattos lámpa gondoskodik, melynek élettartamát az alacsonyabb teljesítményű (low) üzemmódban 4000 órára becsülik. Ezzel a fényerővel a gyártó az akár 7 méretes képátlójú vetítővászon megvetítését sem tartja kizártnak. A 7-szegmenses színtárcsán áthaladó fény egyszerű manuálisan fókuszálható és nagyítható (zoom) optikán keresztül jut ki a vetítőből, lencsemozgatás (Lens Shift) tehát nincs. A videojel-feldolgozást a Mitsubishi CineView processzálási technológiája végzi, mellyel mellékhatásoktól mentes, egyenletes képet ígér a gyártó.

HC900E_front_600.jpg
Az igazi érdekesség, hogy a HC900E a magas 4000:1 kontrasztarány érték és a mélyebb feketék elérése érdekében beveti az eddig csak az LCD vetítőkben alkalmazott automatikusan működő elektronikus fényrekesz-vezérlést. A Mitsubishi CineFocus-nak keresztelte el ezt a technológiát.

HC900E_rear_600.jpg
A HC900E rendelkezik DVI-D (HDCP-s) digitális csatlakozóval és a többi szokásos analóg bemenet is megtalálható rajta: PC RGB/Y,Pb/Cb,Pr/Cr (D-Sub15), kompozit (RCA), S-Video (Hosiden), komponens Y,Pb/Cb,Pr/Cr (3xRCA). Van még két sztereó audió bemenet és egy 8-pines RS-232C kommunikációs csatlakozó is a készülék hátlapján.

A vetítő már idehaza is megrendelhető és 686.000 forintos ára igazán versenyképesnek tűnik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .