Sanyo PLV-Z3 – a kifinomult technika

A PLV-Z3 külseje

A Sanyo PLV-Z32271 tovább finomított technikája révén a leváltásra kerülő PLV-Z21449-höz képest minden szempontból jobb képet vetít. A kifinomult megoldások egyike az LCD panelek tisztítása.
Az új Sanyo vetítőkről szóló első hírek kapcsán már tudható volt, hogy a sikeres elődmodell megoldásaira alapozva a PLV-Z3-ban további fejlesztéseket végrehajtva, igényesebb technikával még jobb minőségű vetített képet igyekszik megvalósítani a gyártó. Nincs szó forradalmian új funkciókról és megoldásokról, viszont a meglévők finomításával, tökéletesítésével is sikerült elérni a kívánt célokat.

A PLV-Z3 képmodulátorát továbbra is a már az elődmodellben alkalmazott Epson D4-es sorozatú 1280×720 pixel felbontású nagyhőmérsékletű TFT LCD panelek alkotják, melyekkel természetszerűen már alapfelbontásban élvezhetőek a 720 soros progresszív képfrissítésű HDTV szabványú képjelek. A paneleket 10-bites képjel-feldolgozó technológiájú áramkörök hajtják meg és 135 wattos UHP lámpával világítják át, melyet három választható üzemmódban üzemeltethetünk (lásd erről később bővebben).

Az új vetítő további fontosabb kiemelésre érdemes műszaki tulajdonságai közé tartozik az elektronikusan vezérelt motoros optikai írisz (lásd később erről is kicsit részletesebben), a kategóriájában legszélesebb képeltérítési-tartománnyal rendelkező lencsemozgatás (Lens Shift) és a rendkívül csendes hűtőventillátor, mely a takarékos lámpa-üzemmódokban mindössze 23dB zajt állít elő, ami már szinte beleolvad a normál lakóterek saját zajszintjébe.

A PLV-Z3 külseje

SANYO_PLV_Z3_600.JPG

PLV-Z3_zart.jpg
A PLV-Z3 külseje nem sokat változott az elődmodellhez képest jelezve, hogy annak több korábbi PLV-Z típusra jellemző kiforrott konstrukciója megfelelő. A hűtőlevegőt hátul, cserélhető szűrőn keresztül beszívó és oldalt egy méretes nyílásokon keresztül sanyo-z3-silver-200.jpgkiáramoltató – ez a kulcsa a halk működésnek – rendkívül kompakt kis ház elején lecsukható ajtó védi a lencsét a portól, ami nem haszontalan dolog. A vetítő kapható ezüstös fémszínű változatban is.z3 hátlap

A hátlapon sorakozó csatlakozók között ott van minden ma már ebben a kategóriában kötelező videobemenet: digitális HDMI bemenet (HDCP másolásvédelemmel), kompozit, S-Video, két váltott-soros és progresszív (Y-Cb/Pb-Cr/Pr) komponens, valamint egy PC/SCART RGB (ez utóbbihoz szükség van egy átalakító kábelre) analóg bemenetek. Szerviz és vezérlési célokra egy RS-232 port is található itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .