NASA+: az űrkutatás iránt rajongók új ingyenes streamingszolgáltatása

Elindult az ingyenes és reklámmentes NASA+, ami az űrügynökség küldetéseivel foglalkozó tartalmakat, köztük élő közvetítéseket és dokumentumfilmek is kínál.


November 8-án elindult a NASA+, az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Légügyi és Űrhajózási Hivatala új, hirdetésmentes, ingyenes, családbarát streamingszolgáltatása, ami élő közvetítéseket, eredeti dokumentum- és tudományosfilmeket és sorozatokat kínálva vezeti be a nézőket az űrügynökség küldetéseibe és az univerzum rejtelmeibe.

NASA_Plus

A streaminszolgáltatás elérhető ezen a  webcímen valamint az innen letölthető NASA App alkalmazásokkal is Apple iOS és Android mobil-operációsrendszereken, valamint Apple tvOS, Roku OS és Fire OS okos TV platformokon is. Valószínűleg előbb-utóbb az Android TV és a Google TV is bekerül majd a listába.

A NASA+ egyik első sajátgyártású sorozata az „Other Worlds”, ami a James Webb teleszkóp képeit elemzi. A tudósokkal készült interjúk alapján ez nem éppen a fikciós szórakoztatásról szól, inkább az információkat helyezi előtérbe. Figyelemreméltó, hogy a sorozatot 4K felbontásban lehet nézni. (További videoelőzetesek a cikk végén.)

A NASA TV már eddig is számos élő tartalmat kínált a nézőknek. Az űrügynökség az új streamingplatformmal lekérhető tartalmakkal bővíti kínálatát, és  természetesen saját érdekét is szem előtt tartva egyfajta önreklámként igyekszik az érdeklődés előterében maradni finanszírozása biztosítása érdekében.

A NASA+ nemzetközileg is elérhető, de alapvetően amerikai szolgáltatásként a tartalmakat angol nyelven kínálja. Feliratozásra és pláne szinkronizálásra tehát ne számítsunk.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .