Netflix: a feliratok már TV-n is beállíthatóak

A Netflix már lehetővé teszi a feliratok méretének és stílusának beállítását TV-n is. Az alkalmazásfrissítés világszerte elkezdődött.


Webböngészőben a Netflix feliratok megjelenése már korábban is beállítható volt, és most már a különböző TV platformok, streamingeszközök (médialejátszók, játékkonzolok és hasonlók) Netflix alkalmazása is támogatja a feliratok méretének és stílusának beállítását. Ennek módját ez a Netflix GYIK cikk részletezi. Az Apple eszközök kapcsán viszont bizonytalan a helyzet, és nem tudni, hogy az Apple TV (tvOS) médiaboksz alatti Netflix applikáció is biztosít-e hasonló lehetőséget.

Netflix-feliratbeállítás

A TechCrunch cikke a streaming adatokat elemző Conviva számait idézi, amely szerint 2022-ben a globális streaming idő 77%-át nagyképernyők, például médiaeszközhöz, játékkonzolhoz csatlakozó vagy okos TV előtt töltöttük. Az érthető, hogy a Netflix magyar nézői szinkronizált tartalmak híján gyakran használják a feliratozást, de az talán meglepő lehet, hogy a The Verge által közölt Preply tanulmány szerint az amerikaiak 50%-a is a feliratozás bekapcsolását választja. E mögött persze az is lehet, hogy a felirat pótolja a bármely okból nehezen érthető dialógusok követését.

Néhány más jelentős streamingszolgáltatás szintén biztosítja a feliratok beállításának lehetőségét, míg egyes okos TV platformok rendszerszintű feliratozással rendelkeznek.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .