Avatar: 2023. március 28-tól indul az otthoni digitális terjesztés

Az Avatar: A víz útja (Avatar: The Way of Water) mozikon kívül először exkluzív digitális formátumban lesz elérhető nagyobb digitális filmkölcsönző (VOD) szolgáltatásokon.


Az Avatar: A víz útja (Avatar: The Way of Water) december közepi premierjét követően több mint 100 napig csak mozikban látható film tehát március végétől az otthoni terjesztésben is elérető lesz. Ez a kizárólagos moziforgalmazási időszak sokkal hosszabb lett, mint a covid járvány alatti és utáni 45-70 nap volt.

AVATAR-The Way Of Water-digital

A Disney bejelentése szerint: „A rajongók március 28-tól vehetik fel digitális filmgyűjteményükbe a filmet látványos 4K Ultra HD minőségben és magával ragadó Dolby Atmos hanggal. Ráadásul több mint három órányi, soha nem látott bónusz tartalmat élvezhetnek a film készítőivel, szereplőivel és stábjával.”

Az exkluzív digitális kiadásra utal az Avatar-franchise hivatalos Twitter fiókjának bejegyzése is.

A film tehát egyelőre még nem ismert áron olyan digitális filmkölcsönző (VOD) szolgáltatásokon lesz elérhető, mint az Apple TV, a Movies Anywhere, a Prime Video és a Vudu, ahol külön kell majd fizetni annak egyszeri vagy tetszőleges számú megtekintéséért. Vagyis a Disney+ előfizetőinek még várniuk kell rá egy darabig, míg a film felkerül a streamingszolgáltatás katalógusába.

Valószínű az is, hogy a film Blu-ray, Blu-ray 3D, Ultra HD Blu-ray illetve DVD lemezen is csak később kerül kiadásra. Ezt csak később pontosítják.

Az Avatar: A víz útja (Avatar: The Way of Water)  film a Dolby Cinema mozikban HFR 3D 4K Dolby Vision képminőséggel és Dolby Atmos hanggal tekinthető meg, de az otthoni terjesztésre kerülő digitális változat egyelőre maximum 4K UHD felbontást és 1,85:1 képarányt említ, magas képsebességet (HFR) és 3D-t nem, ahogy meglepetésre HDR (HDR10 illetve Dolby Vision) formátumot sem. Az biztos, hogy olyan házi digitális műsorhordozó illetve terjesztő „konténer” formátum még nem létezik, ami minden a legkorszerűbb mozik által reprodukált funkciót tudja.

A Disney egyelőre azt sem közölte, hogy a szélesebb nemzetközi terjesztés mikor és milyen formában indul.


Frissítés:

A 4KFilme információja szerint 2023. április 4-től Németországban is megvásárolható az Avatar: A víz útja (Avatar: The Way of Water) film olyan digitális szolgáltatóktól, mint az Amazon, a Google Play Store és az Apple iTunes. A cikk szerint a filmet 4K felbontású Dolby Vision HDR képpel és Dolby Atmos hanggal kínálják majd.


Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .