Samsung: szabadalom a vízszintesen összetekeredő képernyőre

Az LG mellett a Samsung is dolgozik a használaton kívül összetekeredő TV-n, de az utóbbi egyelőre csak egy frissen szabadalmaztatott megoldással rendelkezik.


Több forrás által is megerősített információk szerint az LG már jövőre kész a feltekerhető OLED TV-vel, egy a közelmúltban közzétett szabadalom pedig bemutatja, hogy a Samsung hogyan valósítana meg stílusosan egy összetekeredő TV-t.

A LetsGoDigital beszámolója szerint a Samsung Electronics által az USPTO (United States Patent and Trademark Office), azaz az USA Szabadalmi és Védjegyhivatalához benyújtott szabadalom egy „összetekerhető képernyőről” szól. A szabadalmat 2018. december 25-én tették közzé. A Samsung „roll-blank” TV-je teljesen más, mint az LG feltekerhető konstrukciója. Míg az utóbbi egy tokból úgy tekeredik ki- és be függőlegesen, mint egy vetítővászon, a Samsung megoldása balra és jobbra tekeredik szét illetve össze.

A Samsung TV-t középen egy állvány tartja. Erre támaszkodik az a szegmensekből álló keretszerkezet, ami a hajlékony képernyő aljához és tetejéhez csatlakozva biztosítja a torzulástól mentes síkfelületet. A design bonyolult, de ötletes.

A hajlékony képernyő a készülék két oldalsó házában lévő hengerekre tekeredik fel és a TV úgy lett kialakítva, hogy az állvány és a két oldalsó ház teljesen elnyeli a hajlékony képernyőt, amikor az össze van tekerve. Itt olvasható eredetiben a Samsung Electronics szabadalma.

A Samsung összetekerhető képernyőjű TV megoldása akár arra is lehetőséget nyújthat, hogy a különböző képarányú (4:3, 16:9, 21:9) tartalmak azonos képmagassággal, de különböző szélességre kitekeredő képernyőn jelenhessenek meg.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .