Oppo UDP-203/205: frissítés HDR10+ támogatáshoz (Frissítve)

Az Oppo tovább is gondoskodik már nem gyártott Ultra HD Blu-ray lejátszóiról, és közzé tett egy béta firmware-frissítést azok HDR10+ formátumtámogatásához.


Frissítés:

Megjelent az Oppo korábban megszellőztetett firmware-frissítésének nyilvános béta-verziója UDP20X-60-0625 számon, mely lehetővé teszi a HDR10 + Ultra HD Blu-ray lemezek lejátszását.

Az első két IMAX Enhanced Ultra HD Blu-ray lemezen már ilyen nagy dinamikatartományú formátum is van, és persze kell egy HDR10 + kompatibilis TV-is, mint amilyenek a Samsung vagy a Panasonic újabb készülékei.

Az új firmware emellett lehetővé teszi a HDMI bementen át a Dolby Vision „HDMI IN bypass” módot, és különböző hibákat is javít.

A firmware-frissítés nyilvános béta verziója innen tölthető le és USB-n át vagy lemezről telepíthető.

2018. december 11.:

Az Oppo UDP-203 és UDP-205 még mindig a legjobbak között számon tartott Ultra HD Blu-ray lejátszók a piacon, és bár a cég leáll azok gyártásával továbbra is eleget tesz garanciális és azon túli szervizkötelezettségeinek, ahogy további firmware-frissítéseket is kínál azokhoz.

Egy a héten közzétett Facebook üzenet szerint: „Az OPPO Digital örömmel jelenti be, hogy mostantól a HDR10+ licenc és technológia alkalmazója. Hogy értékes felhasználóink számára folyamatos támogatást mutassunk, fel fogjuk deríteni annak lehetőségét, hogy egy közelgő firmware-frissítésben UDP #4K lejátszóinkat kiegészíthessük ennek támogatásával.”

Úgy tűnik tehát, hogy az Oppo UDP-203 és UDP-205 Ultra HD Blu-ray lejátszók tulajdonosai reménykedhetnek benne, hogy a készülékeik már nemcsak a DolbyVision, de a HDR10+ – a képet dinamikus metaadatokkal optimalizáló – nagy dinamikatartományú formátumú lemezeket is lejátssza majd egy közeljövőben megjelenő firmware-frissítéssel.

A Samsung által kifejlesztett nyílt HDR10+ formátum technológiáját és licenckiadását a 20th Century Fox, a Panasonic és a Samsung által alapított HDR10+ Technologies, LLC vegyesvállalat kezeli. Egyre több a formátumot támogató minősített készülék és partner, és az Amazon valamint a Warner Bros. is elkötelezték magukat a formátumnak megfelelő tartalmak megjelentetése mellett.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .