Panasonic: 2019-es hangprojektorok Dolby Atmos, DTS:X hanggal

Az új Panasonic hangprojektorok közül a „Technics által hangolt” SC-HTB900 valamint az SC-HTB700 támogatják a Dolby Atmos és DTS:X térhangzást, a Chromecast technológia beépített az SC-HTB510-be is.


A Panasonic frankfurti termékindító rendezvényén jelentette be „eddigi legkifinomultabb mozi- és zeneélményt nyújtó házimozi hangrendszereit”, az SC-HTB900, SC-HTB700 és SC-HTB510 hangprojektorokat.

Az SC-HTB900 és SC-HTB700 támogatják a Dolby Atmos és DTS:X objektumalapú hangformátumokat, amelyek megszólaltatásához a kiadott sajtóanyag szerint az előre irányulóak mellett felfelé sugárzó hangsugárzókat is alkalmaznak a két hangprojektorban. Ennek ellentmondani látszik, hogy csak 3.1 csatornás erősítés szerepel a jellemzők között, és a hangprojektorok DTS Virtual:X technológiával külön magassági hangsugárzók nélkül is előállíthatják a fej fölül megszólaló hangösszetevőket Az SC-HTB900 alábbi „robbantott” képén is csak a front hangszórók szerkezeti helye látható.

Az SC-HTB900 505 W összteljesítménnyel hajtja meg a hangszórókat, és a cég saját Hi-Fi márkája, a Technics szakértői hangolták.

„A Technics hangművészei úgy hangolták a HTB900-at, hogy a hangzás ne csak a lehető legkifinomultabb legyen, de a modell audiokimenete tökéletesen egészítse ki a látottakat, hogy a hallgató az akusztikai valóság valódi érzését érezze. A HTB900 büszkén viseli a „Tuned by Technics” címkét.”- áll a kiadott sajtójelentésben.

A Panasonic igyekezett mindent megtenni, hogy a HTB900 és a HTB700 hangja a lehető legjobb legyen. Áttervezték a házat és a hangszórók membránját, miközben a főegység kisfrekvenciás átvitelét is sikerült kiterjeszteni, és a „méhsejt bordázatú szerkezet” a házon belüli reflexiókat küszöböli ki.

Az SC-HTB900 és az SC-HTB700 is elhelyezhető asztalon és falra is szerelhető. Mindkettőnek két HDMI bemenete van és HDMI kimenetéhez ARC-n át csatlakozik a TV. Úgy tűnik a nagyobb sávszélességű HDMI eARC szabvány nem támogatott. A hangprojektorok a 4K és HDR jelek továbbítását is támogatják.

Az SC-HTB510 hangprojektor 240 W teljesítményű 2.1 hangcsatornájának is része a vezeték-nélküli mélynyomó. Az SC-HTB900-hoz hasonlóan ebben is a Chromecast built-in technológiával lehet zenét, internetes rádiókat és más online streaming tartalmakat kényelmesen Wi-Fi kapcsolaton át mobileszközről kiválasztva megszólaltatni, és ez is kompatibilis a Google Assistant beszédsegéd funkcióval külső eszközön (például egy Google Home hangszórón) át.

Azt még nem tudni, hogy az új Panasonic hangprojektorok mikor és mennyiért kerülnek forgalomba.

Panasonic hangprojektorok jellemzői:

SC-HTB900

SC-HTB700 SC-HTB510
505 W
(RMS 10% THD)

3.1-csatornás erősítő

376 W
(RMS 10% THD)

3.1-csatornás erősítő

240 W
(RMS 10% THD)

2.1-csatornás erősítő

Front: 6x 6,5 cm középsávú hangszóró / 2x nagyfrekvenciás sugárzó (Hi-Res)

Felfelé sugárzó hangszórók (?)

Fém hangszórórács

Front: 3x 6,5 cm középsávú hangszóró

Felfelé sugárzó hangszórók (?)

Szövet hangszóróburkolat

Front: 2x (4,5 x 12 cm) teljes-sávú hangszóró

Szövet hangszóróburkolat

16 cm-es külső vezeték-nélküli mélynyomó

Dolby Atmos, DTS:X, DTS Virtual:X

Dolby Digital, DTS

Tuned by Technics

Berlin Philharmonic Hall Mode*

Chromecast built-in

Google Assistant kompatibilitás

Wi-Fi

Chromecast built-in

Google Assistant kompatibilitás

Wi-Fi

Panasonic Music Streaming alkalmazás*, Bluetooth

HDMI 2x be- 1x kimenet (ARC)

Optikai digitális bemenet

4K jeltovábbítás

HDMI kimenet

Optikai digitális bemenet

Falra rögzíthető kialakítás

* Szoftverfrissítéssel aktiválható

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .