Panasonic: a 2013-as csúcskategóriás TV-k két tunerjéről

1. Oldal

Az idei Panasonic ZT60, VT60, WT60, DT60 szériájú plazma és LED/LCD TV-k kettős HDTV vevője (tuner) többek között lehetővé teszi, hogy az éppen nézett műsor mellett egy másikat felvegyünk, vagy azt egy másik hálózati készülék képernyőjén nézhessük.
A Panasonic 2013-as VIERA plazma és LED/LCD TV-k csúcskategóriás szériái a fogyasztók régi igényét kielégítve kettős HDTV vevőt (tuner) tartalmaznak. Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy a készülékekbe két földi (DVB-T), két kábeles (DVB-C), két műholdas (DVB-S2) digitális vevőt építenek, attól függően, hogy a készülék melyik európai piacra készül.

Panasonic_DT60_WT60.jpg
A két vevő egy sor új funkciót tesz lehetővé, melyek közül talán a leglényegesebb, hogy nincs szükség külön digitális videó felvevőre, ha nem az éppen nézett műsort akarnánk rögzíteni, mert ez a funkció be van építve a TV-be, s ehhez csak egy külső merevlemezes tárolót kell csatlakoztatni a készülék USB 3.0-ás portjához.

A két tuner az alábbi lehetőségeket biztosítja:

„Nézd és oszd meg (Watch & Share)”: a két HDTV vevő lehetővé teszi, hogy egyvalaki a TV-n nézze az egyik tuner által vett tévéműsort, míg másvalaki a másik tuner által vett műsor bitfolyamát nézhesse internetre csatlakozó okostelefonján, táblagépén, sőt akár a háztartásban a helyi hálózathoz csatlakozó DLNA kompatibilis másik TV-n. Az utóbbi azért lehet hasznos, mert egy szolgáltatói előfizetéssel (egy kódkártyával) két TV készüléken két különböző műsor nézhető.

„Kettős nézés (Double watching)”: Két tévéműsor nézhető egyszerre, egyik a TV képernyő baloldalán, a másik pedig a jobboldalán.

„Nézd és vedd fel (Watch & Record)”: Az egyik tuner által vett tévéműsor nézése közben a másiké felvehető, vagy akár a két különböző műsor egy időben is rögzíthető, ha nem ülünk a TV előtt.

„Nézd és keresd (Watch & Zap)”: Ennek segítségével gyorsan és könnyen böngészhető az elektronikus műsorújság miközben tovább nézhető a tévéműsor egy második kis képen.

Kapcsolódó linkek:

Panasonic: íme, a 2013-as VIERA LED/LCD TV-k (Frissítve)
Panasonic: íme a 2013-as VIERA plazma okos TV-k (Frissítve)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .