Philips DVD felvevők: tényleg egyszerűen

1. Oldal

A Philips 2005-ös DVD, HDD/DVD, és DVD/VCR felvevői a gyártó „Sence and simplicity” jelszavának megfelelően puritán egyszerűségükkel és ezáltal igen kedvező ár/érték arányukkal számíthatnak a vásárlók kegyeire.
A Philips, mint a DVD felvevők úttörője és a DVD+R és DVD+RW írható lemezformátumok kiagyalója az évek során rengeteg tapasztalatot gyűjtött az ilyen készülékek újabb és újabb generációinak megalkotása során. Ezért talán nem meglepő, hogy a jelenlegi kínálat alábbi hét DVD, HDD/DVD, és DVD/VCR felvevője rendkívül átgondolt tervezői munka eredménye, és legfőbb jellemzőjük, hogy annyira leegyszerűsítettek, amennyire az csak lehetséges. A tervezők nyilván úgy gondolták, minek építsünk olyan funkciókat és szolgáltatásokat egy készülékbe, alkalmazzunk olyan költséges műszaki megoldásokat, amit a vásárlók sosem használnak ki, és csak bonyolítják és drágítják azt. Ugyanakkor hogy azok is megtalálják az igényeiknek legmegfelelőbb modellt, akiknek mégis egy kicsivel többre lenne szükségük, igyekeztek szélesíteni a választékot. Mindezeknek köszönhetően jelenleg talán ezeknek a DVD felvevőknek a legkedvezőbb az áruk.

A DVDR33052705 DVD (DVD+R/+RW, kétrétegű DVD+R és DVD-R/-RW) felvevő maximum 6 órányi műsort képes rögzíteni egy egyoldalas, egyrétegű lemezre. Lejátszóként elboldogul a Video CD, SVCD, Audio CD formátumokkal, olvassa a CD-R/RW lemezeket és a rajtuk lévő MP3 (az utóbbiakat DVD-ről is) és JPEG állományokat is, sőt az utóbbiakat együtt is diavetés gyanánt. Van rajta két SCART csatlakozó (egy a TV-hez, egy a másik forráskészülékhez), kompozit, S-Video és analóg valamint koaxiális digitális audió kimenetek. Az előlapon AV és S-Video bemenet, s ezzel kész is. Annak, akinek nincs DV videokamerája és csak a SCART csatlakozós TV-jéhez keres DVD felvevőt nem is kell több.

DVDR3365_cikk.jpg
Aki szeretne DivX formátumban rögzített lemezeket is lejátszani, és/vagy DV kamerájáról digitálisan DVD lemezt kíván készíteni annak ott a DVDR33552704. Egyszerűségében zseniális a DVDR33652703 megoldása, hogy van az előlapján egy USB (Ver.1.1) csatlakozó, melyen keresztül a ma már „szóró ajándéknak” számító „Pen Drive” vagy bármely más USB-s memóriáról, mint multimédiás hordozóeszközről MP3 zenék szólaltathatóak meg vagy JPEG képek jeleníthetőek meg.

DVDR3330H.jpg
A Philips HDD/DVD felvevőit kívülről csak az előlapon található típusszám alapján lehet megkülönböztetni. A DVDR3300H2701, DVDR3330H2702, DVDR5330H2700 mind ugyanazt is tudják és csak a beléjük épített merevlemezes meghajtók (HDD) kapacitásaiban térnek el egymástól (rendre 80, 160, és 250 GB).

A HDD-re történő rögzítés teszi lehetővé a „Pause Live TV” azaz az élő TV kép szüneteltetése funkciót, mely a Szünet gomb megnyomására megállítja és elkezdi felvenni az éppen nézett programot, amit aztán tetszés szerint újraindíthatunk attól a pillanattól, amikor lenyomtuk a gombot, mintha élő adást néznénk. Az „Instant Replay”, vagyis az azonnali ismétlés funkcióval az izgalmas pillanatokat játszhatjuk vissza egyetlen gombnyomással. Eközben a műsor felvétele zavartalanul zajlik a HDD-re.

A három HDD/DVD felvevővel is rögzíthetünk DVD (DVD+R/+RW, kétrétegű DVD+R és DVD-R/-RW) lemezre, és lejátszhatunk VCD; SVCD; CD; CD-R/RW; MP3; JPEG formátumokat és állományokat. A csatlakoztathatóság ezeknél a modelleknél is racionalizált.

dvdr3320v.jpg
A kínálat egyetlen DVD/VCR kombó felvevője a DVDR3320V2706 némileg „kilóg a sorból”, mert ez az egyetlen modell, mely progresszív képfrissítésű komponens (YPbPr) videojel kimenettel is rendelkezik. Hogy ez VHS lejátszásnál is működik-e vagy csak DVD-nél az nem világos. Egy gombnyomásra végezhetünk közvetlen átírást a VHS kazetta és a DVD lemez között oda-vissza (már ha ezt a másolásvédelem engedi), a lejátszható formátumok között ott a DivX és a Windows Media Audio is, a csatlakoztathatóság pedig teljes (van i.LINK DV kamera bemenet is). Ja és van Magyar nyelvű menü, ami igen hasznos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .