PREMIERE HD kísérleti HDTV adás a világ első MPEG4/H.264-es HD vevőjével

1. Oldal

A műholdas Premiere program egy élő sportközvetítéssel kezdte meg HDTV műsorsugárzását. Az általa minősített Pace DS 810 KP műholdvevővel rendelkező előfizetők először élvezhették az MPEG4/H.264-el tömörített, DVB-S2-vel modulált adást.
premiere_hd_200px.jpg
Múlt szombaton (december 3-án) délután három órakor a műholdról fogható fizetős Premiere program a VfB Stuttgart és a FC Bayern München Bundesliga mérkőzés élő közvetítésével sikeresen elkezdte kísérleti HDTV adását.


Pace_DS810KS.jpg
Az ezt megelőző napon a Premiere minősítette a Pace DS 810 KP-t, a világ első olyan nagyfelbontású (HD) adás vételére alkalmas műholdvevő készülékét, mely már az új MPEG4/H.264 videojel tömörítési és a DVB-S2 modulációs technológiákat is alkalmazza. Az első ilyen vevők ekkor kerültek az előfizetők birtokába, így ők azok akik a világon először élvezhették az említett technológiákkal sugárzott HDTV adást.

Az elmúlt hónapokban a Premiere ügyfelei olyan hatalmas érdeklődést mutattak a PREMIERE HD elnevezésű műsorszolgáltatás iránt, hogy a jelenlegi kísérleti adáshoz még nem tudtak minden előfizetőt HD vevővel ellátni. A PREMIERE HD rendszeres adását 2006. elején kezdi meg, mikorra a szükséges vevők már elegendő számban állnak majd rendelkezésre.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .