Sony: jönnek a 2006-os DVD és HDD/DVD felvevők

1. Oldal

Rövidesen kaphatóak lesznek a Sony idei IQ recording DVD és HDD/DVD felvevői, melyek nevében az „I” az intelligenciára, a „Q” a kvalitásokra (Quality) utal.
Az új modellek mindegyike DVD+/-R/RW valamint kétrétegű (DL) DVD+R írható lemezekre képes rögzíteni, az utóbbi 8,5GB kapacitású korongra akár 14 órányi műsort. A mostanság a DVD lejátszóktól kötelezően elvárt DivX formátumlejátszást is teljesítik az új Sony lemezes felvevők.

RDR-GX220_600px.jpg
A csak DVD lemezre rögzítő RDR-GX220 képes az egyidejű felvételre és lejátszásra, s így a „Chasing Playback” azaz követő lejátszás funkcióra is, mikor egy még zajló felvétel korábbi része tekinthető meg. A képminőség még az egyrétegű lemezre 3 órányi műsort rögzítő felvételi üzemmódban is kiváló, köszönhetően az 500 soros felbontásnak. A komponens videokimenethez társuló „Precision Cinema Progressive” (PCP) progresszív képfrissítési technológia és a 12bit/108MHz-es videó D/A konverzió a lejátszott kép stabilitására és zavartalan mozgásmegjelenítésére is garancia.

RDR-HX520_600px.jpg
Az RDR-HX520, RDR-HX720 és RDR-HX920 HDD/DVD rögzítőkbe rendre 80, 160 és 250GB kapacitású merevlemezt építenek, mely igazán rugalmas felvételt és lejátszást tesz lehetővé. A legnagyobb HDD-re akár 428 óra műsor vehető fel.

Ezek a modellek a merevlemez használatával természetesen szintén képesek a követő lejátszás funkcióra, s miközben a TV műsort rögzítjük, egy másik korábbi felvételt nézhetünk. Ráadásul, ha csak gyorsan át akarjuk futni a felvett műsort, akkor a normál sebesség 1,3-szeresével, s persze hanggal együtt ezt is megtehetjük. A „Pause-Live TV” azaz az élő TV adás megszakítás funkciónak akkor vesszük hasznát, ha valamiért fel kell állnunk a képernyő elől, de nem akarunk semmiről lemaradni. Ekkor csak megnyomjuk „Pause” gombot a távirányítón, s a TV kép megfagy. Visszatérve a „Play” gomb megnyomására ott folytatódik az adás, ahol megszakítottuk, de a rögzített műsorban előre/hátra keresve bárhol bekapcsolódhatunk, s akár az élő adást is utolérhetjük, mondjuk a gyorsított lejátszással.

A DV vagy Digita8 kamerával készített felvételek digitálisan írhatóak át a RDR-HX520, RDR-HX720 és RDR-HX920 modellek merevlemezére vagy írható DVD lemezre archiválás vagy szerkesztés céljából. Ehhez csak a készülékek előlapján lévő i.Link bemenethez kell csatlakoztatni a kamerát és megnyomni az átírást aktivizáló „dubbing” funkciógombot, és a szalag teljes tartalma vagy programszerkesztéssel a kiválasztott jelenetek felmásolódnak a DVD lemezre vagy a HDD-re.

A felvételi képminőség maximumát a HQ+ üzemmód garantálja, mely kb. 15 megabit/sec adatátviteli sebességet alkalmaz. A lejátszási oldalon a már említett (PCP) progresszív képfrissítési technológia és a 12bit/108MHz-es videó D/A konverzió garantálja a képminőséget.

Az RDR-GX220 kb. 60 ezer Ft-ért, a RDR-HX520 és RDR-HX720 hozzávetőleg 100 illetve 110 ezer forintért már áprilisban az üzletekben lesznek. A nagyjából majd 150 ezer forintért kínált RDR-HX920 egy hónappal később májusban érkezik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .