Technics SU-R1000: itt az új referenciaosztályú integrált erősítő (Frissítve)

A Technics referencia osztályú integrált erősítő többféle magas-minőségű audioforrást kezel, és bármely hangsugárzóból a legjobbat hozza ki.


Frissítés:

Bár a legtöbb csúcskategóriás erősítő komoly múltra visszatekintő és szakmailag kiforrott analóg technológiával készül, de a Technics komoly fejlesztési lehetőséget lát a digitális erősítőkben. Erre az analóg rendszerekkel nem elérhető, de a ma már rendelkezésre álló nagy pontosságú jelfeldolgozás ad lehetőséget. Mivel napjaink jellemző zeneforrásai – például a CD és a streaming szolgáltatások – digitálisak, ezek jeleit ideális esetben eredeti digitális formátumukban érdemes feldolgozni. Ugyanakkor az A/D konverterek is egyre jobbak, így az analóg zenei források nagy pontosságú digitális jelfeldolgozása is fejlődik.

Az új SU-R1000 tartalmazza mindazt a tudást, amit a márka 2014-es újjáélesztése óta a Technics a Hi-Fi technológia terén elért, és ami a hangminőség digitális technológiával történő fokozására irányuló kutatás-fejlesztési tevékenységből származik, ezzel emelve magasabb szintre a digitális erősítőket.

Az új referenciaosztályú integrált erősítő fejlesztéséről szóló júniusi beszámolónkban (lásd alább) már mindent megírtuk az abban alkalmazott technológiákról és műszaki megoldásokról.

Most már ismert, hogy az új erősítő az analóg és digitális audió műsorforrások széles skáláját képes kezelni. Számos csatlakozója között van Phono (lemezjátszó) XLR bemenet és két USB-B bemenet is.

A Technics SU-R1000 referenciaosztályú integrált erősítő várhatóan novembertől lesz kapható, körülbelül 8.000 € (kb. 2,9 millió Ft) áron ezüst és fekete házú változatban.

2020. június 10.:

A kiadott sajtóközlemény linkjében szereplő SU-R1000 lehet az új referencia osztályú integrált erősítő típusmegjelölése. Ez a Technics elismert terhelésalapú fáziskalibráló (LAPC) valamint a jel időbeli ingadozását kiküszöbölő és zajcsillapítást optimalizáló JENO Engine digitális erősítő technológiái mellett újonnan fejlesztett aktív torzítás-kiküszöbölő technológiát (Active Distortion Cancelling Technology, röviden: ADCT) is kínál, ami megszünteti a hangszóró ellen-elektromotoros erejéből és a tápfeszültség eséseiből eredő torzításokat a teljesítményfokozatban. Ráadásul az új fejlesztésű, nagy sebességű és alacsony zajszintű kapcsolóüzemű tápegység (Advanced Speed Silent Power Supply) is hozzájárul a még kiválóbb hangminőséghez jelentősen javítva az erősítő terhelési stabilitását. A teljesítményfokozat kapcsolóeszközeinél alkalmazott rendkívül gyors, alacsony ellenállású gallium-nitrid (GaN) ultragyors kapcsolási sebességének köszönhető tökéletesen korrekt időzítéssel járul hozzá a kimagaslóan dinamikus hangképhez.

A képen a Technics SU-G700 látható

Az új erősítő lemezjátszó bemenetéhez alkalmazott digitális technológia a minden eddiginél precízebb EQ görbe elérését szolgálja. A hanglemez tökéletes megszólaltatásához egy mellékelt kalibráló felvétel teszi lehetővé a hangszedő áthallásának és frekvencia-átvitelének mérését és kompenzálását, utóbbit a „Crosstalk Canceller” és „Response Optimiser” funkciók (mindkettő világelső a maga nemében) funkciók használatával.

Az új Technics integrált erősítő számos be- és kimenettel rendelkezik, köztük lemezjátszó (Phono) XLR bemenettel és két USB-B bemeneti csatlakozóval az analóg és digitális audioforrások és perifériák széles választékának kezelésére.

A nagy merevségű ház a maximális hangtisztaság fenntartása érdekében vibrációelemzés alapján kidolgozott rezgéselválasztási megoldásokkal is rendelkezik.

A Technics erősítők ikonikus jellemzője a nagyméretű, mutatós VU mérők lesz ott lesznek az új erősítő előlapjában.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .