Denon AVC-A110: az ünnepi AV vevőerősítő

A 110 éves fennállását ünneplő Denon az évforduló tiszteletére bejelentett termékeinek egyike a 13.2 csatornás, 8K-ready AVC-A110 csúcs AV erősítő.


Bár a Denon márkanév tényleges csak néhány évtizeddel később született, a cég gyökerei 1910-ig nyúlnak vissza, amikor a frissen alakult vállalkozás gyártotta Japánban az első hengeres hanghordozókat és a lejátszásukra szolgáló gramofonokat. Erre emlékezve jelentette be a Denon speciálisan kialakított 110 éves évfordulós (110 Anniversary) termékcsaládját, ami három Hi-Fi termékből (ezek a PMA-A110 integrált erősítő, a DCD-A110 SACD lejátszó és a DL-A110 MC lemezjátszó hangszedő) valamint az AVC-A110 AV erősítőből áll.

A limitált példányszámú Denon AVC-A110 ezüst-grafit kivitelű házát alumínium elő- és oldallapokkal határolják. A 13.2 csatornás 8K-ra kész csúcs AV erősítő az összes ismert és népszerű 3D audioformátum, mint a Dolby Atmos, a DTS:X, a DTS:X Pro, IMAX Enhanced és az Auro-3D megszólaltatását támogatja a magával ragadó mozis hangélmény megteremtéséhez.

Az erősítő monolit végfokainak csatornánkénti 150W (8Ω, 20Hz – 20kHz, 0,05% THD, 2 csatornát meghajtva) teljesítményéhez igényes tápegység dukál, melynek alapja 8,2 kg-os nagyáramú transzformátor és az egyedi 22.000µF-os kondenzátor.

Az AVC-A110 HDMI 2.1 specifikációnak megfelelő csatlakozásán át továbbítja a 4K/120Hz felbontású illetve képsebességű videókat, ugyanakkor a jövőre gondolva dedikált „8K” HDMI bemenetén át a 8K/60Hz-es videókat is. A legújabb HDMI specifikációnak megfelelően támogatottak a gyors és zavartalan médiakapcsolás (QMS), valamint az élvezetesebb és eredményesebb játékot szolgáló automatikus alacsony késleltetésű módot kapcsoló (ALLM), a változó képfrissítési gyakoriságot lehetővé tevő (VRR) és a gyors képátvitelt szolgáló (QFT) funkciók.

A 8K külön bemenettel összesen 7+1 előlapi be- és 3 kimenet HDMI portot kínál az erősítő, mely utóbbiak között az egyik támogatja a nagyobb sávszélességet biztosító audió vissza-irányú csatornát, az eARC-t, ami átviszi a tömörítetlen és objektumalapú 3D hangformátumokat a TV-től az erősítőbe egyetlen HDMI kábelen.

Teljes otthoni és többszobás hangrendszer valósítható meg a beépített HEOS platform révén, vezeték-nélkül közvetítve zenét más HEOS kompatibilis hardverekhez, és hozzáférést biztosítva a Spotify, az Amazon Music HD, a TIDAL, a Deezer és más népszerű zenei szolgáltatásokhoz ,valamint a kedvenc zenéket tároló eszközökhöz – az utóbbiak kezelését megkönnyítő Roon Tested minősítéssel. Támogatott továbbá a Bluetooth és az Apple Airplay 2 zenei bitfolyamok megszólaltatása is.

Az Amazon Alexa, Google Assistant és Apple Siri kompatibilis távirányító révén az erősítő tisztán hangutasításokkal is vezérelhető. Az Amazon Alexa különböző parancsaival kapcsolhatóak a különféle médialejátszók bemenetei, míg a Google Assistant és az Apple Siri a hangerő beállításához, a következő műsorszámra való ugráshoz és egyebekhez is használható.

A Denon AVC-A110 ötéves garanciával és hitelesítő tanúsítvánnyal októbertől lesz kapható 5.500 € (kb. 1.980.000 Ft) ajánlott fogyasztói áron.

Kapcsolódó tartalmak kereséséhez az alábbi címkék használatát javasoljuk.

3 hozzászólás “Denon AVC-A110: az ünnepi AV vevőerősítő” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .