Thomson: rövidesen kaphatóak az új HDD/DVD felvevők

1. Oldal

A Thomson 2006-ban már csak merevlemezzel rendelkező DVD felvevőket kínál.
A Thomson új HDD/DVD felvevői közül először, már májusban az alapmodelleknek tekinthető DTH8640E és DTH8650E típusok jelennek meg.

DTH8650E
DTH8650E


Mindkét modell már nemcsak DVD+R/RW, de DVD-R/RW lemezformátumokra is készít felvételt. A TV műsor vagy az AV bemenetek jele természetesen a beépített 80GB (DTH8640E) és 160GB (DTH8650E) kapacitású merevlemezekre is rögzíthető, s persze ezen az is megoldható, hogy egy időben felvételkészítés és lejátszás is történjen. Nagyon hasznos, hogy szükség esetén lejátszás közben egy kép a képben funkcióval látható a tuner által vett élő adás képe is.

A felvevők programozását segíthetné a Naviclick elektronikus műsorkalauz, mely az információkat a Teletext és a NexTView szolgáltatásokból nyerhetné, de nálunk a TV csatornák sajnos ilyet nem nyújtanak. Hasonló a helyzet a pontos felvételindítást/leállítást támogató VPS/PDC finkcióval is. Mint minden rendes DVD felvevő ezeknek a modellek is interaktív képernyőmenüs kezelői felülete van és rendelkeznek lemezkönyvtárral is.

A DTH8640E és DTH8650E lejátsszák a DVD-Video mellett a DVD+R/RW, DVD-R/RW, Audio CD, VCD, SVCD, CD-R/RW lemezformátumokat, és az MP3, JPEG, WMA valamint a DivX médiaformátumokat. A lejátszott jel SCART RGB, progresszív képfrissítésű komponens (YUV) és kompozit videó és sztereó audió kimenetek jelenik meg. Egy második SCART ki/bemenete, az előlapon AV és S-Video bemenet is található a modelleken.

DTH8664E
DTH8664E


A DTH8654E és DTH8664E középkategóriás modellek érkezése is májusra várható, de ezek a rendre 160GB és 250GB kapacitású HDD-vel rendelkező felvevők már a videojeet nagyfelbontású formátumokra felskálázni képes HDMI kimenettel, USB be- és kimenettel valamint DV bemenettel is rendelkeznek. Egyebekben természetesen mindazt tudják, amit az alapmodellek, tehát DVD+R/RW, DVD-R/RW lemezekre is készítenek felvételt, és DivX kompatibilisek.

DTH8654E
DTH8654E


A nyár elejére várható DTH8657E csak egy, de nagyon fontos dologban tér majd el a DTH8654E-től, nevezetesen, hogy DVB-T digitális adások vételére is alkalmas lesz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .