Thomson vezeték-nélküli eszköz a PC és a nagyfelbontású képmegjelenítő közé

1. Oldal

A Thomson Digital MediaBridge asztali hálózati vevő vezetékes vagy vezeték-nélküli összeköttetésen továbbítja a zenét, filmeket és fotókat a személyi számítógéptől a nappaliban vagy házi-mozi szobában lévő akár nagyfelbontású képmegjelenítőhöz.
Az eredetileg az Acoustic Research által kifejlesztett és az idei CES 2005-ön már bemutatott, de az idei IFA-n már Thomson Digital MediaBridge elnevezéssel illetett készüléket arra fejlesztették ki, hogy a saját számítógépükön digitális zene-, videó- és fotótárat kiépítő felhasználók szabadon élvezhessék ezeket az anyagokat a legigényesebb házi-mozi rendszeren. Az előreláthatólag 2006-tól kapható „digitális médiahíd” képes lesz a digitális fényképek teljes 1080i, a videók 720p HDTV felbontású vezeték-nélküli hálózaton keresztül történő fogadására.

AR_Digital_Media_Bridge.jpg
Az egyszerű csatlakoztathatóság érdekében a Digital MediaBridge gond nélkül képes kapcsolódni egy már működő vezeték-nélküli – akár 802.11b vagy 802.11g WiFi – vagy vezetékes Ethernet hálózathoz. Így ez a külsejével is stílusosan illeszkedő hálózati vevő a házi-mozi audiovizuális készülékei közé, azokkal egy rendszerbe telepíthető, miközben a zajos PC egy másik szobában maradhat. A kábeles WiFi antenna bárhova elhelyezhető, ahol a potenciális zavaroktól mentesen biztosíthatja a legjobb vételt. Mivel a Digital MediaBridge minden intenzív jelfeldolgozást elvégez, ezért miközben a kép és hang megjelenik a házi-mozi rendszeren, a PC más feladatokra használható.

A Digital MediaBridge a képmegjelenítőhöz és az AV erősítőhöz szokásos interfészeken keresztül csatlakozik. A nagyfelbontású HDCP kompatibilis DVI mellett ugyancsak nagyfelbontású komponens videó és S-Video valamint digitális koaxiális és optikai kimeneteket találunk rajta. A készülék támogatja a Windows XP és Windows 2000 operációs rendszereket és támogatni fogja a Mac OSX-et is.

Mivel a házi szórakoztató rendszer részének tervezték, ezért azokhoz hasonlóan ez is képernyőmenükön keresztül kezelhető egy hat készülék vezérlésére alkalmas távirányítóval. A készülék persze a számítógép-használók által elvárt képességekkel és funkcionalitással is rendelkezik, így többek között a zenei fájlok kereshetőek az előadók, a cím, album vagy műfaj szerint, a fotók vetítési sorrendbe rendezhetőek és zene társítható melléjük, a filmtár pedig alfabetikus rendbe sorolható. A Digital MediaBridge szoftver alkalmazása teljes segédadat (metadata) támogatást tartalmaz, lehetővé teszi, hogy használója olyan hasznos információkat érje el, minta a színészek a rendező, a producer nevei, a film szinopszisa, műfaja és korhatár besorolás, valamint fejlett keresési lehetőségekkel rendelkezik.

A Digital MediaBridge audió és videó formátumok széles skáláját támogatja (mp3, WMA, AAC és WAV, valamint MPEG2, MPEG4, WMV9 és kompatibilis a DivX kódolt fájlokkal is).

A szélessávú Internet elterjedésével, a felhasználók mindinkább az innen azonnal hozzáférhető (letölthető) digitális médiafájlokként kezelhető műsorok felé fordulnak, s egy ilyen készülék a nem is távoli jövőben szinte nélkülözhetetlen lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .