Új hírek a Panasonic PT-AE500 HDTV vetítőjéről

1. Oldal

Már többször hírt adtunk a Panasonic PT-AE500 típusjelű projektoráról és most már azt is tudjuk, hogy idehaza januártól lesz kapható bruttó 650 000 Ft-os fogyasztói áron.
A PT-AE500 tehát már biztosan nem lesz kapható idehaza karácsonyi előtt (az EU-an is csak hétfőtöl kezdték el az árusítást). A várható hazai fogyasztói ár pedig közel azonos a Sanyo PLV-Z21449 jelenlegi árával (bízhatunk tehát egy kibontakozó árversenyben).

A Panasonic PT-AE500 1280 x 720 pixel felbontású HDTV LCD paneles vetítő, melynek kontrasztaránya (On/Off) 1300 : 1 és fényereje 850 ANSI lumen.

Panasonic PT-AE500 kepalairas=Panasonic PT-AE500
A Panasonic PT-AE500-ban a PT-AE300654-nél bevezetett „Smooth Screnn” pixelezettséget eltüntető optikai technológia továbbfejlesztett változatát alkalmazzák, mely még tovább csökkenti az egyes pixelek közötti távolságot. További technikai újítások többek között a mozgó képek dinamikus élességkontrolja, a színek javítását szolgáló Digital Cinema Reality (DCR), a filmek esetén alkalmazott váltott-soros progresszív átalakítás (2-3 NTSC Pulldown) és a mesterséges intelligenciával vezérelt lámpa fényerő, mely dinamikusan alkalmazkodik a képtartalomhoz, s mely így javítja kontrasztérzetét is.

Panasonic PT-AE500 csatlakozói kepalairas=Panasonic PT-AE500 csatlakozói
Ahogy az elvárható volt a projektoron megtalálható a Panasonic által az európai piacra szánt vetítőkön kötelező SCART csatlakozó, de van a PT-AE500-on kompozit és S-Video bemenet csakúgy, mint YUV komponens és VGA aljzat valamint DVI-D csatlakozó is. Ez utóbbiról nem hangsúlyozták ki a bejelentésekben, de feltételezhető, hogy a HDCP másolásvédelmet támogatja.

A PT-AE500 ventillátorának zaja nem több 27dB-nél és a lámpa élettartama is elérheti a lenyűgöző 5.000 órát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .