Új Mission „elegante” hangsugárzó készletek

1. Oldal

A brit Mission rövidesen új, elegáns hangsugárzókat dob piacra (a hazai forgalmazásról még nem tudunk részleteket) Az elegante sorozat három hangsugárzó-készletből áll, melyek tervezésekor, fejlesztésekor a Mission szakemberei igyekeztek a megszólalás minőségét valóban vonzó külsővel kombinálni, hogy azok valódi díszei lehessenek otthonunknak.

A Mission hangsugárzók zászlóshajójának számító Pilastro formájára hajazó elegante sugárzók dobozának fölülről nézve cseppszerűen görbülő profilja optimális hangszóródást eredményez. Az összes hangsugárzót hétrétegű, fényesre polírozott, kézzel felvitt, antracit lakréteggel vonják be, és fekete szövetráccsal látnak el.

A Mission az elegante hangsugárzókban számos innovációt alkalmaz.

A hangsugárzók doboza egy Grania-nak nevezett anyag, ami többrétegű ragasztott MDF és farostlemez összetevőkből áll, mely szinte teljesen inert szerkezet. A Grania doboz falai rendkívül merevek, de mégis nagy belső csillapításúak csökkentve a hang elszíneződését és javítva a hangszóróból származó hang tisztaságát.

A Paramid-S hangszórók membránja a Mission szendvics szerkezetű anyagából készül, melynek belső rétege egy optimális csillapítású könnyű aramid (aromás poliamid) szálszerkezet, külső rétege pedig a merevséget biztosító keményre lakkozott papírpép bőr. A Paramid kónuszt egy új elektromechanikus szerkezet hajtja meg. A Mission mérnökei ebben a mozgótekercs induktivitás-modulációjának csökkentése érdekében réz és alumínium gyűrűket egyesítettek.

A Viotex-S magashang átalakító könnyű szövet dóm, kiváló belső csillapítással és 36kHz-ig lineáris frekvenciatartománnyal, mely alkalmassá teszi az elegante hangsugárzókat SACD és DVD-Audio források megszólaltatására is. Az átalakítónál a széles dinamikatartomány és minimális kompresszió érdekében nagy fluxusú neodymium mágneseket és alumínium hűtőbordákat alkalmaznak. Minden Viotex-S átalakítót egy speciális előlapba építenek, mely optimális, széles és egyenletes vízszintes lesugárzást biztosít.

Mind a három elegante hangsugárzó-készletből kapható 5.1- és 6.1-csatornás házi-mozi konfiguráció, mely opcionálisan 7.1-csatornásra bővíthető.

Mission elegante e80
A legkisebb készlet az elegante e80 négy vagy öt polcra, állványra helyezhető, falra szerelhető e80 (max. 150 Watt erősítés; két-utas, zárt doboz; 11 centis Paradin-S és 2,5 centis Viotex-S) sugárzóból, egy e80c (max. 150 Watt erősítés; két-utas, zárt doboz; kettős 11 centis Paradin-S és 2,5 centis Viotex-S) centersugárzóból és egy kompakt, de nagy teljesítményű e80as1 (350W-os erősítő; zárt doboz ; 25 centis hangszóró és két 25 centis passzív sugárzó) mélysugárzóból áll. Az e80-akhoz és e80c-hez fali tartókonzol valamint egy pár padlóállvány is jár a készlethez.

Mission elegante e82
Közepes méretű szobákhoz ajánlott az elegante e82, mely két karcsú e82 (max. 150 Watt erősítés; három-utas, zárt doboz; 5×11 centis Paradin-S és 2,5 centis Viotex-S) oszlopsugárzóból, két vagy három e80 polcsugárzóból, egy e80c centersugárzóból és egy e80as1 mélysugárzóból áll. A polc- és centersugárzókhoz itt is adnak fali tartókonzolt.

Mission elegante e83
A legnagyobb Mission elegante e83 készletet két e83 (max. 200 Watt erősítés; két-utas, három passzív sugárzós; 2×16,5 centis Paradin-S és 2,5 centis Viotex-S) oszlopsugárzó, két vagy három e81 (max. 150 Watt erősítés; két-utas, zárt doboz; kettős 11 centis Paradin-S és 2,5 centis Viotex-S) polcsugárzó, egy e80c centersugárzó és egy e80as2 (500W-os erősítő; zárt doboz ; 4×21 centis hangszóró) mélysugárzó alkotja.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .