Új Tannoy hangsugárzók

1. Oldal

Már idehaza is kapható a Tannoy új belépő hangsugárzó családja a Fusion, és a presztízs kategóriának számító Eyris, három új DC megjelölésű, kéttős koncentrikus középfrekvenciás hangszórót tartalmazó modellje.
Az új Tannoy Fusion hangsugárzó család ár/teljesítmény viszonyát tekintve kiváló választás házi-mozi és hifi alkalmazásokhoz egyaránt. A modellcsalád két polcra-állványra helyezhető, két torony, egy center konstrukciójú és egy hátsó surround hangsugárzóból áll.

Az alkalmazott anyagokat és komponenseket igyekeztek az elérhető legjobb teljesítménynek megfelelően kiválasztani. A dobozok tömör fa anyaga és a 19 mm vastag, szilárd MDF előlap biztosítja azok merevségét, mely elengedhetetlen egy jó hangsugárzóhoz. A modern és tradicionális megjelenés érdekében a modellek világos almafa és sötét tölgy felülettel egyaránt kaphatóak.

Tannoy Fusion
A nagyfrekvenciás sugárzó minden modellben egy 25 mm-es, nitro-uretán réteggel csillapított, szövött poliészter dóm membránból és egy erős neodímium mágnesből áll. Ez az összeállítás kiegyenlített és részletes frekvencia-átvitelt biztosít 20kHz-ig. Az alaposan megépített mélyhangszórók rendkívül könnyű, elemi-szálakkal bevont, pépesített papírmembránt alkalmaznak, mely kivételes merevségű is egyben, és szélesebb, dinamikusabb mélyhangátvitelt eredményeznek nyílt középhangok mellett.

Az összes Fusion hangsugárzó mágnesesen árnyékolt a TV-k és monitorok színtorzításának elkerülése érdekében. A Fusion 2, 3 és 4 modelleket kettős kábelezés/erősítés csatlakozókkal látják el.A három új Tannoy Eyris DC hangsugárzó a meglévő modellcsaládot egészíti ki a legújabb technológiát és továbbra is korszerű esztétikát felvonultatva.

Az Eyris DC modellekben alkalmazott technológia a Tannoy régmúltba nyúló tapasztalatain nyugszik, és az intenzív kutatás és fejlesztés eredményeként megújult és kifinomult Tannoy Dual Concentric – azaz kettős koncentrikus – egybeeső, pontforrás hangszóróban ölt testet.

Az Eyris DC hangszóró membránját a gyors, tömör és nyílt középtartományú basszusok érdekében gondosan válogatott többféle rostból álló papírpép-keverék alkotja. A nagyszintű lineáris membránkilengés nagyobb mélyhang-teljesítményt tesz lehetővé, kis torzítás és kiváló tranziens viselkedés mellett.

A felvételi stúdiók által világszerte elismert, kiterjesztett sávszélességű nagyfrekvenciás Tannoy WIDEBAND technológia előnyei vitathatatlanok. Ez az Eyris DC modellekben is 53kHz-ig szélesíti a frekvencia-átvitelt és lélegzetelállító dinamikát és részletezettséget ad a hangképnek. A 25 mikronos titán dóm SuperTweeter kulcs eleme a nagy sávszélességű rendszernek, mely nemcsak a nagyfrekvenciák finom részleteinek visszaadásában játszik szerepet, de a teljes frekvenciatartomány hallgatási élményét fokozza. A kétréses átalakító – a membrán okozta levegő összenyomódás elkerülésével – sziszegésmentes, zavartalan precíz nagyfrekvenciát produkál.

Tannoy Eyris DC
Ebben a kategóriában természetes a kettős kábelezhetőség, a rádiófrekvenciás árnyékolás és a változtatható reflexnyílás csillapítás, mely a teremakusztikai optimalizálást szolgálja.

Az alaposan megépített, mégis elegáns dobozok valódi fa borítását kézzel készítik a legfinomabb anyagok felhasználásával. A masszívan konstruált, 30 mm vastag, nagy szilárdságú MDF előlapból és 18 mm-es oldalfalakból álló, teljesen merevített doboz a legnagyobb szerkezeti szilárdságot biztosítja.

Három pompás valódi faborítással kaphatóak az Eyris DC-k. A platán (hegyi juhar) friss, az amerikai mogyoró tradicionális, míg a fekete kőris a tetszőleges környezetbe olvadó megjelenést kölcsönöz a hangsugárzóknak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .