Újabb Panasonic DIGA DVD rekorder a DMR-E95

1. Oldal

A legújabb DMR-E95 akár 284 órányi filmet képes merevlemezén tárolni és ezt egy gombnyomásra DVD-RAM vagy DVD-R-re archiválni. Ha fogy a hely a DVD-n, okos funkció gondoskodik róla, hogy ne maradjon le a Happy End.
A Panasonic legújabb digitális „mindent tudója” a DMR-E95 DVD rekorder a videót merevlemezre vagy DVD-re rögzíti illetve nagysebességgel képes az előbbiről az utóbbira átírni. A készülék lejátszás közben is képes felvételt készíteni. Képeket és magunk által szerkesztett videókat is tárolhatunk rajta és többek között MP3 vagy DVD-Audio formátumú zenét is lejátszhatunk vele. A megfelelő műsort igen könnyen kezelhető műsorlisták segítségével találhatjuk meg.

Panasonic DMR-E95
A DMR-E95 160 gigabájtos merevlemezére akár 284 órányi videó rögzíthető. A DVD-re történő átírás előtt az anyag szerkeszthető és például megszabadítható a reklámblokkoktól. A választott képminőségtől függően egy DVD-re (4,7 GB) 1 és 8 óra közötti videó írható és ez lehet DVD-RAM vagy DVD-R lemez. Öt lépésben állítható a minőség és az „Extra Long Recording Mode” 16 óra felírását teszi lehetővé egy (9,4 GB) lemezre. A „Flexible Recording Mode” segítségével adott hosszúságú videót a rendelkezésre álló lemezkapacitásnak megfelelő maximális minőségben lehet rögzíteni.

Ha felvétel közben kiderül, hogy nincs elég hely az írható DVD-n, a műsor vége akkor sem vész el, mert az automatikusan a merevlemezre íródik.

A merevlemezről egy gombnyomásra átírható a film DVD-re. A DVD meghajtó jóvoltából a digitális átírás sebessége DVD-RAM-ra a normál sebesség háromszorosa, DVD-R esetén négyszerese. A felvétel minősége a DVD-n azonos marad a merevlemezen rögzített videó minőségével. DVD-RAM-ról és DVD-Video/-R lemezről is gond nélkül átírható a műsor a merevlemezre (ha az nem másolásvédett).

A digitális fényképek egyszerűen archiválhatóak a készülék SD vagy PC kártyaolvasójáról a merevlemezre vagy DVD-RAM-ra, és jeleníthetőek meg a TV képernyőjén a „Diashow” funkcióval. A digitális kamerák digitálisan a DV bemeneten keresztül csatlakoztathatóak a DMR-E95-hez. A szerkesztett videó azután eredeti minőségben tárolható a merevlemezen vagy DVD-RAM, DVD-R lemezen. Az automatikusan generált lejátszási lista segítségével könnyűszerrel megtalálhatóak az egyes jelenetek. Ez alapján a kevésbé sikerült jelenetek számítógép használata nélkül kivághatóak vagy megrövidíthetőek.

A „New Direct Navigator” grafikus felhasználói felületének köszönhetően a tárolt videó megtalálása gyerekjáték. Az egyes felvételek azonosítása a jelenet képeivel („Thumbnail”) történik. Egy gombnyomás a kis képre és a lejátszás máris kezdődik. Arról, hogy melyik jelenetkép tartozzon az adott felvételhez, természetesen mi dönthetünk.

A másodpercenként 25 éles és teljes videoképről a beépített „progresszív képfrissítő” áramkör gondoskodik PAL módban is, s ezzel a nagyképernyős plazma és LCD TV-ken vagy projektorok segítségével valóban remek képminőség érhető el.

A felvételi funkciók lehetővé teszik az „időben késleltetett” televízió-nézést, és azt hogy párhuzamosan rögzítsünk egy műsort egy másik lejátszása közben. A „Time Slip Funtion” biztosítja, hogy az éppen készülő felvételben egy perc és nyolc óra közötti tetszőleges időt visszaugorva játsszuk le a már rögzített műsort. A „Quick View-Function” révén könnyebben megtalálható a keresett rész a jelenetbe, mert a lejátszás 1,3 szeres sebességgel történik hanggal együtt.

A Panasonic DMR-E95 DVD rekorder a kétcsatornás hangot tömörített Dolby Digital vagy tömörítetle, igen jó minőségű PCM módban veszi fel. Ugyanakkor többek között képes lejátszani (2 csatornán) a DVD-Audio lemezeket és az MP3 fájlokat is.

A készülék hozzánk augusztusban érkezik, ára még nem eldöntött.

Műszaki adatok:

táblázat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .