Vezeték-nélküli HDMI jelátvitel az Asustek jóvoltából

1. Oldal

A CeBIT kiállításon sok más érdekesség mellett volt látható az Asustek WL-HDMI500 adó-vevő készülékpár, mely HDMI digitális jelet képes vezeték-nélküli továbbítni, akár falon keresztül is.
Aki házi-mozi rendszert állít össze, vagy helyez át egy másik szobába, sokszor találkozik azzal a problémával, hogy a készülékeket összekötő kábelek néha nem elég hosszúak, vagy kábelcsatornázás és csövezés hiányában nincs is helyük a vezetékeknek. Különösen a képmegjelenítőket nehéz úgy összekötni a videojelek forrásaival, hogy ne okozna nehézséget a kábelezés, főleg ha zavarna a falra szerelt plazma vagy LCD TV-hez vagy plafonra szerelt vetítőhöz futó vezetékek látványa.

Erre mutatott be egy megoldást az Asustek a CeBIT kiállításon. A HDMI digitális AV jelet vezeték-nélkül, egy adó-vevővel továbbító készlet körülbelül annyiba kerül majd, mint egy 10 méteres magas minőségű zavarvédett HDMI kábel (kb. 25-40 ezer forint), viszont nagyobb távolságba, és akár falon keresztül is megteremthető az összeköttetés.

Egyszerűen a falra szerelt plazma/LCD TV mögé kell rejteni a WL-HDMI500 vevőjét, a hang és képjelek forrásait pedig akár egy másik szobában is elhelyezhetjük – gondoljuk csak meg, milyen hasznos lehet ez egy zajos HTPC esetén.

Asustek_WL-HDMI500_ado-vevo.JPG
A WL-HDMI500 TX adóegysége bemenőjelként HDMI, YPbPr komponens és sztereó audió jeleket képes fogadni, és támogatja a 480i/p, 720p és 1080i/p videojel felbontásokat. A vevőoldalon az RX egység a HDMI és sztereó jeleket adja ki. Az adó- és vevőegységekhez egy-egy antennát is kell csatlakoztatni. Több vevőegységet alkalmazva ugyanaz a kép forrásjel több készüléken egyszerre láthatóvá tehető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .