OKOSODÓ
Az alábbi oldalakon, a házi-mozi alapfogalmaival, technológiáival ismerkedhet meg. Célunk az, hogy minden megtalálható és érthető legyen, amit erről a témáról tudni kell és érdemes.
Házi-mozit, okosan I. (Tervezés)
Házi-mozit, okosan II. (Vásárlás és gyakorlat)
Milyen TV-t vegyek?
A házi-mozi hangja
A házi-mozi képe
GY.I.K.
(Gyakran Ismételt Kérdések)
CIKKEK
Dolby Atmos a házi-moziban (Frissítve videóval)
Milyen TV-t vegyek? (2016.)
A Dolby Atmos és DTS:X hangformátumokról
Mi is az a kvantumpötty LCD TV és mire jó?
Mi értelme az ívben hajlított képernyőjű TV-knek?
» további írásaink
SZAKCIKKEK
Mit kell tudni a nagy dinamikatartományú képmegjelenítésről (Frissítve)
Dolby Vision: a jövő fényes, kontrasztos, színgazdag képe
Milyen is lesz az Ultra High Definition TV azaz UHDTV
A házi-mozi hangja
Antennák a digitális földi televíziós műsorsugárzás vételéhez
» további írásaink
TERMÉKEK
Milyen is az első kapható OLED TV?
Sony KDL-32EX600: LED LCD TV mindenkinek
Pioneer KURO PDP-5080XA: a fekete dicsérete
JVC DLA-HD1: mire képes a kontrasztbajnok?
Pioneer PDP-507XD: plazma TV a tökéletesség útján
» további írásaink
keresés  
BELÉPÉS    FÓRUM SÚGÓ       
GURU - 2010. január 11., hétfő 
Samsung: új LED háttér-világítású LCD TV-k a CES 2010-en
A Samsung új LED háttér-világítású LCD TV-i között is ott vannak már a 3D-s készülékek, hálózati tartalom- és szolgáltatás-hozzáférést biztosítanak, kiváló képminőséget ígérnek, vékonyak és trendi a designjuk, no és persze energiatakarékosak.

Az új Samsung „LED TV”-k (azaz LED háttér-világítású LCD TV-k) közül a 9000-es csúcsmodell sorozat valóban előremutató műszaki megoldásaival kiérdemelte a „2010 CES Best of Innovations” díjat. A készülék képernyője csupán „ujjnyi vastagságú” (7,6 mm vastag a 140 centis képátlójú modell) és az állvány talapzata rejti a vevőegységet, illetve ezen vannak a csatlakozók is.

Samsung_9000_szeria.jpg

A 2010-es Samsung LED TV kínálat 7000-es, 8000-es és 9000-es sorozatú prémium modelljei mind tartalmazzák a gyártó sajátfejlesztésű algoritmusán és chipkészletén alapuló 3D processzort és a sztereoszkópikus látvány előállításához szükséges RealD technológiájú képzáró szemüvegeket vezérlő infravörös jeladót. A processzor többféle 3D szabványú forrásjeleket, így a fél és teljes HD felbontású formátumokat köztük természetesen a „Blu-ray 3D” szabványút is képes feldolgozni. Azok számára pedig, akik a szokásos tévézést is ki akarják egészíteni a harmadik dimenzióval, használhatják a Samsung 3D processzorába integrált autó-konverziós technológiáját, amely a 2D tartalmakat valós időben teszi át 3D-be. A kép mélységének és tisztaságának szintjét a néző állíthatja be.

Az összes prémium LED TV a 6500-as szériától és a felett rendelkezik a Samsung megújított „Internet@TV” funkciójával, amely tartalmazza a gyártó alkalmazásait is. Az immár saját fejlesztésű widgetek könnyű, gyors navigációt tesznek lehetővé az interneten át elérhető tartalmak és alkalmazások kiválasztásában. Hogy ezekből mi kerül át az európai és különösen a magyar piacra szánt modellekbe az persze kérdéses, de az alkalmazások például egy weboldalról tölthetőek le. A készülékek az Ethernet csatlakozó mellett Wi-Fi kapcsolattal is rendelkeznek.

A Samsung prémium LED TV-iben egy a cég által kifejlesztett új technológiát alkalmaz, amely a LED él megvilágítás előnyeit egyesíti a közvetlen LED háttér-világítású tévék helyi fényerő-szabályzási technológiájával. Ez az új technológia és a gyártó nagyhatásfokú LED fényforrásai, valamint a saját „Ultra Clear” képfeldolgozás élénk színekkel, mély feketével és jobb kontrasztaránnyal bíró képminőséget ígér. A természetesen natív 1080p LCD paneleken interpolált köztes képkockákkal 200Hz-re (illetve az NTSC rendszerben 240Hz-re) növelt képfrissítés simítja ki a mozgást.

Az új készülékek formatervét az eddiginél is keskenyebb képernyőt övező csiszolt ezüst vagy fekete fémkeret jellemzi. Az összes modell energiafogyasztása megfelel a szigorú EnergyStar 4.0-ás ajánlásnak is.

Samsung_9000_szeria_taviranyito.jpg

A Samsung az első gyártó, amely TV készülékei mellé színes érintőképernyős távirányítót ad. Ezen az elsősorban a 9000-es széria készülékeihez mellékelt, iPod Toch-ra hasonlító eszközön könnyen gyorsan el lehet igazodni a különböző funkciók halmazában és megjeleníthető rajta akár a két TV tuner által vett adás egyikének képe is. Integrált Wi-Fi és infravörös kapcsolat vezérli a TV-t és más AV eszközöket a kis képernyőn megjelenő gombokkal és a QWERTY billentyűzettel. A kis képernyőn böngészhetünk a DLNA minősített PC-nk zenéi, képei és videói között, s aztán a kiválasztott tartalmat áthúzhatjuk a TV-re, hogy nagy képernyőn élvezhessük azt. A távirányító csökkentett funkciójú változata opcionálisan a 7000-es és 8000-es szériához is megvásárolható lesz.

2010-ben nagyon széles választékban, 7 kategóriában 68 különböző 48 és 160 centi közötti TV modellt kínál majd a Samsung – legalábbis az amerikai piacon.

Kapcsolódó linkek:

Blu-ray 3D: az első lejátszók a 2010-es CES-en
Mi várható a 2010-es CES kiállításon?
Kész a 3D Blu-ray Disc specifikációja
Megosztás Facebook-onMegosztás Facebook-on
Megosztás Twitter-enMegosztás Twitter-en

MEGTEKINTEM A HOZZÁSZÓLÁSOKAT - ÚJ HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

(eddig 0 hozzászólás érkezett a hírhez)
 
hazi-mozi.hu a Twitter-enhazi-mozi.hu a facebook-onhazi-mozi.hu RSS - Hírek, cikkek
LEGFRISSEBB 5
» A házi-mozi hangja
[2017.09.10. 9:53]
» Sony: gyárbezárások elbocsátások
[2017.07.25. 15:37]
» Xbox One X: a valódi 4K és HDR játékra kész új csúcskonzol
[2017.06.15. 19:44]
» Mélysugárzók
[2017.06.02. 16:07]
» Feltörték volna az Ultra HD Blu-ray lemezek titkosítását?
[2017.05.08. 23:02]
PARTNEREINK