Samsung: új LED háttér-világítású LCD TV-k a CES 2010-en

1. Oldal

A Samsung új LED háttér-világítású LCD TV-i között is ott vannak már a 3D-s készülékek, hálózati tartalom- és szolgáltatás-hozzáférést biztosítanak, kiváló képminőséget ígérnek, vékonyak és trendi a designjuk, no és persze energiatakarékosak.
Az új Samsung „LED TV”-k (azaz LED háttér-világítású LCD TV-k) közül a 9000-es csúcsmodell sorozat valóban előremutató műszaki megoldásaival kiérdemelte a „2010 CES Best of Innovations” díjat. A készülék képernyője csupán „ujjnyi vastagságú” (7,6 mm vastag a 140 centis képátlójú modell) és az állvány talapzata rejti a vevőegységet, illetve ezen vannak a csatlakozók is.

Samsung_9000_szeria.jpg
A 2010-es Samsung LED TV kínálat 7000-es, 8000-es és 9000-es sorozatú prémium modelljei mind tartalmazzák a gyártó sajátfejlesztésű algoritmusán és chipkészletén alapuló 3D processzort és a sztereoszkópikus látvány előállításához szükséges RealD technológiájú képzáró szemüvegeket vezérlő infravörös jeladót. A processzor többféle 3D szabványú forrásjeleket, így a fél és teljes HD felbontású formátumokat köztük természetesen a „Blu-ray 3D” szabványút is képes feldolgozni. Azok számára pedig, akik a szokásos tévézést is ki akarják egészíteni a harmadik dimenzióval, használhatják a Samsung 3D processzorába integrált autó-konverziós technológiáját, amely a 2D tartalmakat valós időben teszi át 3D-be. A kép mélységének és tisztaságának szintjét a néző állíthatja be.

Az összes prémium LED TV a 6500-as szériától és a felett rendelkezik a Samsung megújított „Internet@TV” funkciójával, amely tartalmazza a gyártó alkalmazásait is. Az immár saját fejlesztésű widgetek könnyű, gyors navigációt tesznek lehetővé az interneten át elérhető tartalmak és alkalmazások kiválasztásában. Hogy ezekből mi kerül át az európai és különösen a magyar piacra szánt modellekbe az persze kérdéses, de az alkalmazások például egy weboldalról tölthetőek le. A készülékek az Ethernet csatlakozó mellett Wi-Fi kapcsolattal is rendelkeznek.

A Samsung prémium LED TV-iben egy a cég által kifejlesztett új technológiát alkalmaz, amely a LED él megvilágítás előnyeit egyesíti a közvetlen LED háttér-világítású tévék helyi fényerő-szabályzási technológiájával. Ez az új technológia és a gyártó nagyhatásfokú LED fényforrásai, valamint a saját „Ultra Clear” képfeldolgozás élénk színekkel, mély feketével és jobb kontrasztaránnyal bíró képminőséget ígér. A természetesen natív 1080p LCD paneleken interpolált köztes képkockákkal 200Hz-re (illetve az NTSC rendszerben 240Hz-re) növelt képfrissítés simítja ki a mozgást.

Az új készülékek formatervét az eddiginél is keskenyebb képernyőt övező csiszolt ezüst vagy fekete fémkeret jellemzi. Az összes modell energiafogyasztása megfelel a szigorú EnergyStar 4.0-ás ajánlásnak is.

Samsung_9000_szeria_taviranyito.jpg
A Samsung az első gyártó, amely TV készülékei mellé színes érintőképernyős távirányítót ad. Ezen az elsősorban a 9000-es széria készülékeihez mellékelt, iPod Toch-ra hasonlító eszközön könnyen gyorsan el lehet igazodni a különböző funkciók halmazában és megjeleníthető rajta akár a két TV tuner által vett adás egyikének képe is. Integrált Wi-Fi és infravörös kapcsolat vezérli a TV-t és más AV eszközöket a kis képernyőn megjelenő gombokkal és a QWERTY billentyűzettel. A kis képernyőn böngészhetünk a DLNA minősített PC-nk zenéi, képei és videói között, s aztán a kiválasztott tartalmat áthúzhatjuk a TV-re, hogy nagy képernyőn élvezhessük azt. A távirányító csökkentett funkciójú változata opcionálisan a 7000-es és 8000-es szériához is megvásárolható lesz.

2010-ben nagyon széles választékban, 7 kategóriában 68 különböző 48 és 160 centi közötti TV modellt kínál majd a Samsung – legalábbis az amerikai piacon.

Kapcsolódó linkek:

Blu-ray 3D: az első lejátszók a 2010-es CES-en
Mi várható a 2010-es CES kiállításon?
Kész a 3D Blu-ray Disc specifikációja

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .