Panasonic: 3D képes plazma TV-k a CES 2010-en

1. Oldal

A magát a 3D technológia vezető fejlesztőjének tekintő Panasonic is bemutatta első forgalomba kerülő teljes HD felbontású 3D képes plazma TV-it és a hozzájuk használatos stílusos szemüveget. Az új készülékek feketeszintje is javult.

Miután elsőként éppen egy éve a CES-en igazolta elkötelezettségét a „Full HD 3D” televíziós technológia fejlesztése iránt, idén a Panasonic bemutatta teljes HD felbontású 3D képes VIERA plazma TV-it, amelyek ki is érdemelték a 2010 CES innovációs díját.

Panasonic_3D_TV.jpg
A TC-P50VT20, TC-P50VT25, TC-P54VT25, TC-P58VT25,TC-P65VT25 típusjelzésekkel egyelőre még ismeretlen árakon, de várhatóan már 2010. tavaszán piacra kerülő 127 és 165 cm közötti képátlójú modellek teljes 1080p felbontású képet továbbítanak mindkét szembe. A bal- illetve jobbszembe jutó képek szétválasztására szolgáló könnyű és stílusos szemüvegből minden készülékhez egyet mellékelnek.

Panasonic_3D_szemuveg.jpg
A gyártó által az új 3D képernyőkhöz kifejlesztett új, gyorsabb fénykibocsátási reakciójú foszforok és a 600Hz sub-field meghajtás teszik lehetővé, hogy az új tévék mindkét szem számára váltakozva másodpercenként 60 darab 1080p felbontású képkockát állíthassanak elő. Az így mindösszesen 120Hz-el frissített képkockák mozgásfelbontása megőrzi az 1080 sort.

Az új készülékek képernyőjén már a Pioneer KURO plazmapanelek inspirálta „Infinite Black Pro” színszűrőt alkalmazzák, amivel azok a beszámolók szerint valóban sokkal mélyebb feketéket, a gyártó szerint pedig 5.000.000:1 natív kontrasztarányt produkálnak. Az új modellek THX minősített képmegjelenítőként képesek a film rendezője által megalkotott képminőség és színpaletta visszaadására, ugyanakkor ISFccc kalibrálási lehetőséget is biztosítanak.

A készülékeken működik a gyártó VIERA CAST internetes tartalomelérést biztosító felülete. A VIERA Image Viewer funkció révén saját HD videók és fotók jeleníthetőek meg SD memóriakártyáról, akár zenés képvetítéssel. A négy HDMI csatlakozón át pedig a VIERA Link vezérlési protokoll révén a TV távirányítójával más kompatibilis AV készülékek is vezérelhetőek.

Az új modellek energia-felvételéről ugyan nem esik szó, de a Panasonic hangsúlyozza, hogy azok élettartama 100.000 óra, vagyis napi nyolc órán át több mint 30 évig használhatóak, és nem tartalmaznak toxikus anyagokat, így higanyt és ólmot sem.

A Panasonic az idei CES-en is kiállított egy igazi behemótot, mégpedig egy 386 cm (152 inch) képátlójú 4Kx2K (4.096 x 2.160 pixel) 3D plazmaképernyőt.

Kapcsolódó linkek:

A Panasonic a Pioneer KURO plazmatechnológia birtokában
Panasonic: kész a 127 centis teljes HD 3D plazmaképernyő is
Panasonic: teljes HD felbontású 3D bemutató az IFA 2009-en
Probléma a 3D-vel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .