A Dolby bekeményít az olcsó DVD lejátszóknak

1. Oldal

Befellegezhet az olcsó, távol-keleti DVD lejátszó márkáknak.
Vége szakadhat az olcsó import DVD lejátszók áradatának, mert a Dolby Laboratories Inc. a Dolby technológiák jogtulajdonosa megelégelte, hogy a ravaszdi gyártók némelyike az önköltség csökkentése érdekében kerüli a „royalty” azaz a technológia használatáért járó jogdíj kifizetését.

A legutóbbi hírek szerint egy 6 000 DVD lejátszóból álló szállítmányt kényszeríttetek földre, melyet az Akura gyártott, de elfelejtette megvenni a beléjük épített Dolby technológia használati jogát. A lejátszókat – melyeket egy nagy szupermarket láncnak szántak – csak azután engedték tovább, hogy az Akura ígéretet tett kicsengeti az 1 millió dolláros ki nem fizetett jogdíjat.

Ezentúl a Dolby szóvivője kijelentette, hogy az említett történethez hasonló körülmények fennállása esetén, a jövőben a Dolby-nak jogában áll ilyen lépések megtételét fontolóra venni, akár az importőr céggel, akár az ügyben részes kiskereskedőkkel szemben.

Forrás: Home cinema news

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .