Új ONKYO AV erősítők már idehaza is

TX-SR501E

Az ONKYO AV erősítők rövidesen felkerülnek portálunk adatbázisába. Ideje, hogy bemutassuk az új sorozat darabjait, melyek kedvező áraikkal és megszokottan igényes műszaki megoldásaikkal hívják fel magukra a házi-mozi rajongók figyelmét.
A legkisebb a „belépő típus” TX-SR501E1235 is szinte már mindent tud, ami egy mai AV erősítőtől elvárható. Az alapot a hatcsatornás erősítő és az ehhez dukáló összes 6.1-es surround formátum (Dolby Digital EX, DTS-ES Discrete/Matrix 6.1) kezelése jelenti.

A diszkrét elemekből felépített nagyáramú, kisimpedanciát meghajtó végerősítő nagy sávszélességét (ez 100 kHz-ig terjed) az ONKYO által a DVD-Audio és SACD műsorformátumokhoz kifejlesztett high-end erősítőkből átvett WRAT (Wide Range Amplifier Technology) technológiának köszönheti, mely javított dinamikus jel/zaj viszonyt és a pillanatnyi nagyobb teljesítménycsúcsok jobb leadását is eredményezi.

TX-SR501E
Az egész erősítők áramellátásáról újratervezett nagyáramú tápegység (H.C.P.S.) gondoskodik, mely egy nagyméretű transzformátorból és nagykapacitású elektrolit kondenzátorok alkotta energiatároló kapacitásból áll. Ez az „erőmű” nélkülözhetetlen a digitális műsorforrások igen széles dinamikájának következtében fellépő azonnali teljesítményigény kielégítésére.

A földelési elektromos potenciál ingadozását csökkentő és a földbúgást kiküszöbölő abszolút közös földelő lemez és vastag rézsínek alkalmazása – az áramkörök szokásos összekábelezésével szemben – jelentősen javítja a hangminőséget.

A finomságok közé tartozik, hogy a basszusokat 60 és 150 Hz között öt lépésben beállítható keresztváltási frekvenciával választhatjuk le a mélyhang csatornába, hogy egy CinemaFILTER segítségével állíthatjuk vissza a kisebb szobákban kissé élesen megszólaló filmhangot az igazi moziban megszokott kiegyenlített hangzássá, hogy az „Easy-set hangsugárzó konfigurálással és a színkódos be- és kimeneti csatlakozókkal nagyon egyszerűen illeszthetjük rendszerbe a TX-SR501E1235-et.

Felsorolásszerűen, íme az alaptípus további tulajdonságai:

 Csatornánkénti teljesítmény min. 85 Watt (RMS 6 Ohm, 1 kHz DIN)
 DTS, DTS-ES Discrete/Matrix 6.1, DTS Neo:6
 Dolby Digital, Dolby Digital EX, Dolby Pro Logic II dekódolás
 Lineáris PCM 96kHz/24-bit D/A konverter az összes csatornán
 Korszerű 24-bites DSP
 9 DSP hangtér
 5.1 csatornás bemenet DVD-Audio és SACD-hez
 3 Digitális bemenet (1 koaxiális, 2 optikai)
 4 S-Video bemenet és 2 kimenet
 2 komponens video bemenet és 1 kimenet
 Előlapi Audio/Video, S-Video bemenetek
 6 pár hangsugárzó csatlakozó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .