Új Toshiba vetítők

1. Oldal

Nemrég beszámoltunk az IFA kapcsán egy különös vetítőről, amelyet a Toshiba keltett életre. Végre vannak róla további információk…
Ez az a projektor, ami mellett nem lehet vélemény nélkül elmenni, még akkor sem, ha nincs bekapcsolva. Nyilván marketingfogás, sőt nem is gyenge. Ez a világ első teljesen „sajtoid” alakú vetítője.

A ET11408-re keresztelt készülék 16:9-es képarányú LCD panelekre épült, amelyben egy Faroudja DCDi videoprocesszor állítja elő a progresszív frissítésű, élvezetes képet. Bemeneteit tekintve van kompozit videó, komponens videó, S-Video és SCART csatlakozója is, nyilván az utóbbit célszerű használni szokványos DVD lejátszóval való összekötés esetén (PC-vel VGA-n keresztül csatlakoztatható). A legkisebb fókuszálható képmérete 81 cm, melyet 75 cm-ről képes vetíteni, a legnagyobb pedig 254 cm, melyet 3 méteres távolságból produkál. Ez annyit jelent, hogy nagy látószögű lencsével szerelték, tehát gondoltak a kisebb szobával bíró felhasználókra is. Két dolgot próbál alacsonyan tartani a gyár, az egyik az üzemzaj, amely mindössze 28 dB, a másik az ár, amely kevesebb lesz Angliában, mint 1000 Font (~ 370 ezer Ft).

Toshiba ET1 kepalairas=Toshiba ET1

Toshiba MT500 kepalairas=Toshiba MT500Már korábban megjelent, de még újdonságnak mondható a Toshiba egy másik modellje, az MT5001468-as is. Ez már valamivel 1 millió forintnál többe kerül, viszont DLP (mikrotükrös) alapokon nyugszik, így kontrasztja az ígéretek szerint 2500:1 lesz. Felbontása is magas: 1024×576 pixel (16:9 képaránnyal), sőt a képminőséget javítandó egy Si504-es sorduplázót is munkába állítottak. Csatlakozófelülete is fejletebb társánál, hiszen DVI bemenetet is találunk rajta. Egyetlen – bár elhanyagolható – hátránya kistestvérével szemben, a 30 dB-es üzemzaj, amely még így is élvonalbeli.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .