A giga-plazma

1. Oldal

Az LG leleplezte minden idők legnagyobb plazmaképernyőjét. Nemrég még tágra nyílt szemekkel csodáltuk meg a 60 colos plazmákat, s máris útban van a 76 inches modell.
Az LG sorra döntögeti saját rekordjait, hiszen idén nyáron egy 71 colos plazma prototípusával nyűgözte le a szakmát, s most megfejelte még ~13 centivel. 76 inch, az már majdnem 2 méteres képátló. Ha ehhez hozzátesszük a minimális – 83 mm-es – mélységet és a környezeti fényekre fittyet hányó plazmatechnológiát, akkor minden bizonnyal kijelenthetjük, hogy igazi házi-mozi produktummal van dolgunk.

A képernyő 1920 x 1080 pixelből áll, vagyis SHD (super high-definition) felbontású. A magas felbontáshoz járó nagy sebességű meghajtáshoz egy új anyagot (MgO) is latba vetettek.

Hogy mikor, hol és persze mennyiért lesz kapható (ha egyáltalán érdemesnek találják a sorozatgyártásra) arról mélyen hallgatnak Koreában. Adatbázisunkban a legnagyobb plazma jelenleg a Fujitsu PDS-6101E-S499, amely 5 millió Ft-ba kerül.

LG76Plasma.jpg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .