BENQ projektorújdonságok

1. Oldal

Két új házi-mozi vetítővel gazdagodott a BENQ választéka, amelyből az egyik hamar be is gyűjtött egy díjat a svájci Home electronic magazintól, akik a legjobb vételnek találták a kategóriájában.
Nem várakoztatjuk az olvasókat, a két új jövevény – amelyek természetesen már adatbázisunkat is színesítik – a HT480W1326 és az említett díjjal büszkélkedő PE8700303.

Elsőként áskálódjunk egy kicsit a HT480W1326 lelkében. A Benq ez esetben is a már jól bevált mikrotükrös (DLP) technológiát választotta a képalkotás alapjául. 848 x 600 pixeles fizikai felbontással bír a 0,7 colos chip, vagyis az alacsonyabb árkategóriára céloz a forgalmazó. Az egyre divatosabb 6 szegmensből álló színtárcsa került a DMD chip után a fény útjába, amely a 3-ra osztott elődjénél jobb színfelbontást ígér. Az egyre jobban teret nyerő HDTV (480i/p, 720p, 1080i) alkalmazások szerelmesei örülhetnek, mert a HT480W1326 teljes kompatibilitást ígér, s a maradéktalan minőség érdekében az erre a feladatra kifejlesztett P-scan progresszív képfrissítési technológiát is latba vetették. Míg a 800 ANSI Lumen fényerő pompás lehet egy jól sötétített helységben, addig a 700:1 kontrasztarány a DLP technológia jelen állapotában kicsit kevésnek tűnik. (Persze egy adatlap alapján nem ítélkezünk, reméljük a közeljövőben tesztelhetjük a jószágot.) Ami mindenképp dicséretes, az a csatlakozófelületen található:
S-Video: Mini DIN 4 pin x 1
Kompozit Video
Komponens (YCbCr) : RCA x 3
Progresszív Komponens (YPbPr) / RGBHV : BNC x 5
RGB: Analog-D-sub 15 pin x 1

benq_award.bmpLássuk a nagyobbik tesót is a PE8700303-ast, az öcsihez képest több mint kétszeres ár ellenére, mitől válhat egy magazin számára ez a „legjobb vétellé”. A HDTV megjelenítés azonos, a 6 szegmenses színtárcsa itt is megvan, bizonyára máshol kell keresni a különbséget. Mit szólnának, ha a képminőség lenne a ludas? Bizony, az 1000 ANSI Lumen fényerőhöz párosuló 2000:1 kontraszt már igazán derék, s ha mindehhez a Texas Instruments WXGA (1280×720) Mustang/HD2 DMD chipjével történik a képalkotás, akkor minden bizonnyal egy kiváló berendezéssel van dolgunk. A képminőséghez igazodva a csatlakozók között DVI interfészt is találunk és egy ilyen gépen már természetes az RS232c prt valamint a 12 voltos trigger.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .