A Harman Kardon is bemutatja első Blu-ray lejátszóját

1. Oldal

A rövidesen megjelenő Harman Kardon BDP 10 támogatja a BonusView és BD-Live funkciókat, és minden más vonatkozásban is teljesíti a napjaink alap Blu-ray lejátszóival szemben támasztott követelményeket.
A Harman Kardon is piacra viszi tehát első Blu-ray Disc lejátszóját. A BDP 10 kezeli a Blu-ray lemezek BonusView extráit, mint például kommentársávok kép a képben megjelenítését, és Ethernet csatlakozón keresztül képes a BD-Live internetes tartalmak elérésére és online interaktív kommunikációra is. Arról a megjelent prospektus nem szól, hogy a letöltött tartalmak hol tárolódnak, de feltételezhető, hogy a készülék beépített memóriájában.

harman_kardon_BDP_10.jpg
A BDP 10 1.3a verziójú HDMI csatlakozóján át támogatja x.v.Color színtérleírású jeleket, természetesen az eredeti filmmel azonos, 1080/24p formátumban képes lejátszani a Blu-ray lemezek tartalmát, a hagyományos DVD-ket pedig akár 1080p videojellé is képes felskálázni. Az is tudható, hogy ugyanezen a kimeneten akár a Dolby TrueHD, DTS-HD Master Audio bitfolyamok illetve 7.1 csatornás PCM jel is kinyerhető a Harman Kardon új Blu-ray lejátszójából, de az nem, hogy van-e beépített dekóder az említett nagyfelbontású hangformátumokhoz.

A lejátszón az eddig említetteken kívül van egy szélessávú komponens videokimenet, egy koaxiális és optikai digitális valamint egy kétcsatornás analóg audiokimenet, továbbá az előlapon egy USB port. Az utóbbihoz FAT32 formázott memóriakulcs vagy merevlemezes tároló csatlakoztatható kliensként, és ezekről MP3 és WMA hangfájlokat, nagyfelbontású JPEG képeket és DivX videókat lehet lejátszani a BDP 10-el.

A BDP 10 ebben a hónapban más kapható is német piacon, nem éppen alacsony, 700 eurós (kb. 195.000 Ft) listaáron.

Kapcsolódó link:

Harman Kardon: az új 2008-as AV vevőerősítő alapmodellek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .