MinDig TV: megszületett a megállapodás RTL Klubbal

1. Oldal

Az Antenna Hungária csoport (AH) és a Magyar RTL Televízió Zrt. megállapodott a digitális földfelszíni műsorterjesztésről, így a piacvezető RTL Klub műsora ezentúl a MinDig TV szolgáltatás szabadon fogható kínálatának része.
RTL_Klub_MinDig_TV.jpgAláírásra került tehát a megállapodás az AH és a Magyar RTL Televízió Zrt. között, s ennek megfelelően az RTL Klub műsora 2009. május 8-ától SD, azaz szabvány felbontásban, előfizetési díj nélkül elérhető a nézők számára a MinDig TV digitális földfelszíni televíziós szolgáltatás kínálatában. A magyarországi piacvezető kereskedelmi csatorna programja Budapest körzetében a 62-es, Kabhegy körzetében a 61-es, Szentes körzetében pedig a 65-ös csatornán érhető el.

A MinDig TV szolgáltatás 2008. december 1-jén indult el a fent említett körzetekben, jelenleg 56%-os lakossági lefedettséggel, a Duna TV HD és a Duna II Autonómia SD felbontású, szabadon fogható műsoraival.

Az aláírt szerződés az AH digitális földfelszíni televíziós műsorterjesztési jogosultságának végéig, azaz 2020. szeptember 5-éig lesz hatályban.

A megállapodás keretében a két cég az összes folyamatban lévő ügyét is sikeresen rendezte, beleértve a cégek közötti digitális átállással és az azzal összefüggésben lévő analóg televíziós hálózat- és infrastruktúra-munkálatokkal kapcsolatos kereseteket és pereket is. Ezen túlmenően a Magyar RTL Televízió csatlakozott az AH által alapított Digitalizációs Szervezethez, a stratégiai együttműködés alapján az RTL Klub is részt vesz a MinDig TV platform promóciójában.

„Szándékunk, hogy piacvezető szerepünket fenntartsuk, ennek továbbra is fontos elemét képezi a földfelszíni platformon történő részvétel, a magyar háztartások körülbelül 20%-a ugyanis kizárólag ezt a terjesztési módot használja. A mai megállapodás is azt mutatja, hogy a Magyar RTL Televízió a magyar televíziós műsorszolgáltató piac hosszútávon elkötelezett részvevője, megalapozott üzleti stratégiával rendelkezünk az analóg földfelszíni jogosultságunk lejártát követő időszakra is. Cégünk támogatja a digitális átállást és minden új technológiát a műsorszórásban” – hangsúlyozta Dirk Gerkens, a Magyar RTL Televízió Zrt. vezérigazgatója.

„A mai nap döntő fontosságú a MinDig TV szolgáltatásunk tekintetében, hiszen Magyarország legnépszerűbb csatornája hosszú távon jelenik meg a szabadon fogható digitális földfelszíni kínálatban. Üdvözöljük a Magyar RTL Televízió előrelátó döntését, amelynek értelmében a digitális földfelszíni platform egyik meghatározó szereplőjeként aktívan részt vesz a magyarországi digitális átállás folyamatában annak érdekében, hogy az a 2,5 millió magyar állampolgár, aki a földfelszíni sugárzást használja, továbbra is előfizetési díj nélkül hozzájuthasson a kedvenc televíziós csatornájához” – emelte ki Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója.

Az AH és a Magyar RTL Televízió megállapodása azt is jelentheti, hogy hazai nagy vetélytársa a MTM-SBS Zrt., a TV2 tulajdonosa sem halogathatja tovább a megegyezést, és műsora hamarosan szintén felkerül a MinDig TV kínálatába. Talán nem kell sokat várni már arra sem, hogy a közszolgálati Magyar Televízió is lezárja közbeszerzési eljárását, és az m1, m2 is látható lesz a digitális földfelszíni platformon.

Kapcsolódó linkek:

MinDig TV: elindult az RTL Klub tesztsugárzása
Hogy is áll a digitális átállás a Nemzeti Hírközlési Hatóság szerint
MinDig TV: lezárul az m1 és m2 kísérleti HD-sugárzása
A budapesti Száva utcai adótorony már sugároz
Antennák a digitális földi televíziós műsorsugárzás vételéhez
Az ATV és HírTV adása a digitális földfelszíni televízió hálózaton
Elindult a MinDig TV digitális földi televíziós szolgáltatás
A Duna TV és a Duna II Autonómia csatornák a MinDig TV-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .