A Home Cinema Choice 2006-os díjazottjai

1. Oldal

A neves brit házi-mozi magazin 11. alkalommal jelölte meg az általa 2006-ban legjobbnak tartott házi-mozi készülékeket, köztük különböző kategóriájú DVD lejátszókat és AV erősítőket.
A Home Cinema Choice magazin által az elmúlt egy évben tesztelt készülékek közül a szerkesztők úgy választják ki a legjobbat, hogy minden kategóriából kiválasztják a tesztelők által legjobbnak ítélt termékeket, majd rangsorba állítják azokat teljesítményük, szolgáltatásaik és ár-érték arányuk szerint. Majd a szerkesztők megvitatja, hogy a jelöltek közül melyik nyeri el a legjobb címet.

Lássuk tehát hogy a brit magazin szerkesztői mely DVD lejátszókat és AV erősítőket tartottak 2006 legjobbjainak, és mivel indokolták döntésüket.

dv7600.jpg
A legjobb középkategóriájú (150-600 GBP közötti) DVD lejátszó a Marantz DV76002644, ami egy minőségi univerzális lejátszó néhány kifinomult szolgáltatással és kiváló összeszerelési minőséggel. Szilárd a konstrukciója, kompatibilitás a DVD-Audio, SACD lemezformátumokkal, és HDMI kimenete 1080i felkonvertálással rendelkezik. Dolby Digital és DTS dekódolóit beépített mélyhang-menedzsment támogatja, s mindez tiszta, részlet-gazdag és artikulált hangot ad. Már elég jó lejátszó ahhoz, hogy megmutassa a DVD formátum néhány korlátját, s bár szolgáltatásai legtöbbje alacsonyabb áron is megkapható, nem bánja meg az, aki elkölti rá a többletet.

dv989.jpg
A legjobb High-End (600 GBP fölötti) DVD lejátszó a Pioneer DV-989AVi2814 súlyos háromrétegű háza utal a konstrukció szilárdságára, és polírozott előlapja fényes kijelzője szép látvány a szem számára. Csatlakozókkal teli hátlapján van HDMI felskálázással, két iLink interfész, progresszív képfrissítésű komponens videojel kimenet, és hat RCA a belül dekódolt SACD és DVD-Audio hangnak. Kép és hang tekintetében csúcsteljesítményt nyújt.

rxv2600.jpg
A legjobb vevőerősítő (1000 GBP alatt) a Yamaha RX-V26002807, mely olyan igazoló iratokkal érkezik, ami még a bedugása előtt győztessé teszi: THX Select 2 tanúsítvány, fejlett képernyőn megjelenő grafikus felhasználói interfész, kiváló parametrikus EQ, minden csatlakozás (kivéve iLink), ami csak valószínűleg szükséges, és videoskálázás végső aduként. Az is segít, hogy jól szól!

avr4306.jpg
A legjobb vevőerősítő (1000 GBP fölötti) a Denon AVR-43062756, ami formatervének kozmetikai lágysága mögött bőséges szolgáltatásokat rejt, amiket arra terveztek, hogy ezt a vevőerősítőt egy teljes bekötésű házi szórakoztatórendszer központjává tegyék. Ez egy IP címezhető, internetre kapcsolható vevőerősítő, mely elsőre azt jelenti, hogy amint egy szélessávú összeköttetéshez csatlakozik internet rádióállomások ezrei érhetőek el vele. Dokkolási lehetőségekkel rendelkezik iPod-hoz vagy más digitális zeneforráshoz, és eljuttatja a kijelző menüt vagy videotartalmat a TV-hez. De ez csak a jéghegy csúcsa, mivel az AVR-43062756 egy teljes funkciójú házi-mozi erősítő is komponens bemenetekkel, 1080p kompatibilis HDMI kapcsolással, Faroudja váltott-sorosból progresszív képfrissítésre alakítással, Denon Link kódolt digitális kimenettel, mikrofonos hangkorrekcióval és kalibrációval, vcalamint érintőképernyős távirányítóval.

avca11xv.jpg
A legjobb AV erősítő a Denon AVC-A11VX2770, mely a korábbi A1-es erősítő sokkal racionálisabb változata. Az A11 THX Ultra 2 minősítésű, számos azonos szolgáltatással, köztük az Audyssey MultiEQ XT teremmérő és kalibráló rendszerrel. 7.1-csatornához tervezték két további pár hátsó hangsugárzó és két monó vagy sztereó zóna támogatásával. A csatlakoztatás kompromisszummentes három HDMI bemenettel, DVI bemenettel, két iLink bemenettel, 3. változatú Denon Link, és nyolc kompozit és S-Video bemenetekkel. Az integrált audió dizájn szenzációs példája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .